Saturnus v20

Hej alla härliga barn och föräldrar i Saturnus!

 

Det har flyttat in fjärilslarver till oss i klasserna! De heter Cat, Pilar, But, Terry och Fly och deras största intresse är att äta. 

Vi har pratat om vad vi vet om dem och även lärt oss många nya saker. Vet ni t.ex. hur många gånger fjärilslarven byter skinn innan den blir puppa? Den här veckan har vi skrivit och ritat om äggen och larverna i små fjärilsböcker. 

 

 

 

mattelektionerna har vi fortsatt arbeta med programmering. Vi har lärt oss att förkorta kod och skriva loopar.

 

svenskalektionerna har vi arbetat med personbesrivningar. Till vår hjälp hade vi bilder på olika personer. Därefter fick eleverna beskriva dem efter utseende, gissa vad de arbetat med, familj och eventuella hobbies. Vi la till sist ut alla bilder igen och eleverna fick gissa vilken beskrivning som passade till vilken bild. 

 

 

No / Teknik

På tekniken har vi arbetat med magnetism. Vi ritade först upp banor på papper. Sedan styrde vi en mindre magnet eller ett gem runt våra banor med en större magnet under. Vi jämförde också de olika magneterna vi hade och utforskade och undersökte hur de fungerar. 

 

 

På No-lektionen gjorde vi ett miniprov för att se hur mycket vi kommer ihåg av lektionerna om djur och natur.

 

SO-lektionen arbetade vi vidare på Judendomen. Denna gång gjorde vi färdigt det vi inte hann förra gången och repeterade det vi lärt oss.

Vi har också tittat på ett avsnitt av Lilla Aktuellt. Efter det gjorde vi en VT-rutin “Tug of War” eller “Dragkampen” med frågan om barn ska få bestämma om allt. Vilka intressanta diskussioner vi hade i klasserna. Allt från “Men det går ju inte att bestämma allt, vi kan ju inte bestämma över vädret.”, “Vi kan bestämma det mesta så länge man inte gör illa någon.” till “Ju mer vi vet och kan ju mer kan vi bestämma.”

 

 

Hem och skola

 

Avslutning för friluftslivet

På idrottslektionerna på måndag ska vi ha en liten avslutning på friluftslivet kombinerat med att vi är klara med nationella proven. Vi ska gå på en gemensam utflykt med fika. Ta med en bulle eller liknande, alternativt två små kakor samt något gott att dricka (ej läsk). 

 

Nästa vecka ska vi göra bokrecensioner av läseboken “Nyckeln till skatten” och då är det viktigt att alla tagit med boken till skolan. Vi saknar många!

 

Resultat Nationella Prov

Vi har nu publicerat tider till den 7 juni mellan kl 14:30-16:00. Boka in vilken tid ni kommer om ni vill ta del av era barns nationella prov. Ni får sitta utspritt runt Villan och vi mentorer finns tillgängliga för eventuella frågor.

 

Läxa

  • Läxan till måndag vecka 21  är att göra ett fysikexperiment på en studsmatta. Alla har inte studsmatta men vi tror att alla känner någon som har och som man kan hälsa på hos en stund ute i trädgården.

 

Vecka 21

Måndag: Avlutning utomhus för friluftlivet med fika och dryck. (Kläder efter väder)
Tisdag: Skoldagen börjar 9:40. 
Onsdag: Besöksdag utomhus för de nya eleverna 9:30-11:30. Vi grillar hamburgare till lunch. (Kläder efter väder)

Fritids stänger 15:00

Torsdag:
Fredag:

 

Inför sommarlovet

Nu på söndag är det sista dag att gå in på schoolsoft och anmäla närvaro alt. ledighet under sommaren! Information om sommarens öppettider finns på schoolsoft. 

 

Fritids stänger 15.00 på onsdag 26/5 pga planeringseftermiddag. 

 

Kommande händelser:

  • 26/5 – Besöksdag för våra nya klasskamrater
  • 7/6 – Ta del av resultat från de nationella proven
  • 9/6 – Skolloppet / Friluftsdag
  • 10/6- Klassens dag (på planeringsstadiet)
  • 11/6 Sommaravslutning i Villan mellan kl.9.00-10.30. Därefter får man gå hem eller så är det fritids.

 

Varma hälsningar!

 

Eva, Ansi, Ulrika, Cissi, Hanna & Johannes

Klasstelefon: 08-586 313 13

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

ulrika.mannerstedt@lemshaga.se 

cecilia.hogsveden-east@lemshaga.se

johannes.sterneby@lemshaga.se

hanna.svedlund@lemshaga.se

 

7 kommentarer

Kommenteringen är stängd.