Saturnus V22

Hej alla glada barn och föräldrar i Saturnus!

 

Nu äntligen kunde vi ha vår besöksdag! Denna gång hade vi verkligen mer tur med vädret. Vi fick träffa våra 9 nya klasskamrater och de blev väl omhändertagna av alla Saturnusar. De fick prova på tre olika stationer: en med matte och problemlösning, en med svenska och brevskrivande och en med olika idrottsövningar och lekar. Därefter grillade vi hamburgare nere vid grillplatsen innan det var dags för dem att vinka hejdå. 

 

 

Veckan som gått:

Nu har vi haft vår sista mattelektion och vi har därmed arbetat klar med kapitlet som handlar om statistik och sannolikhet. SO-lektionen har vi jobbat klart med islam. Därefter sätter vi ihop allt vi arbetat med till ett häfte med de tre religionerna som vi arbetat med. I NO avrundade vi arbetet med fjärilar och jobbade med näringskedjor i naturen (producent, konsument, toppkonsument).

 

 

På våra klassråd fick barnen planera vad de ville göra på tisdag. Se vad de bestämde på veckoplaneringen.

 

Nästa vecka är det mycket som händer och därför kommer här ett tydligt schema så ni inte missar något. Läs noga!

 

Måndag 7/6 (vanliga tider och lunch i skolan)  

 

Vi utvärderar läsåret och städar ur alla bänkar, korgar och hyllor. (Dock har vi idrott utomhus som vanligt.) Eleverna behöver en stor väska/ryggsäck/kasse att bära hem allt i. Vi ställer ut allt som “blir över” på verandan vid Villan så ni kan kika när ni kommer på em och tar del av era barns nationella prov.  Ni har väl kommit ihåg att boka tid!?

Ni får sitta utspritt runt Villan och vi mentorer finns tillgängliga för eventuella frågor.

 

Tisdag 8/6 (vanliga tider och lunch i skolan)  

 

Saturnusgrupperna har fått planera hela dagen. I både röd och grön har eleverna önskat att få ta med sig spel, telefoner,  I-pads och brädspel för att kunna visa varandra spel och spela tillsammans. Vi kommer därför att ha ett sådant pass på tisdag. Eleverna får endast använda dem detta pass och endast inomhus i Villan. Sedan förvaras de i väskan. Ni föräldrar bestämmer med era barn vad de får ta med.

Sedan kommer vi ha lite olika. I grön grupp är det pyjamasparty och alla tar med sig något litet eget fika. I röd grupp ska vi ha tipspromenad, muggkaka och “tebjudning” då vi är finklädda. Alla i röda behöver en keramikmugg som tål att vi gräddar kaka i den eller så får man en muffinsform istället.

 

Onsdag 9/6  (vanliga tider och lunch i skolan)

 

Vi springer Skolloppet! Alla klär sig på valfritt sätt (träningskläder, pyjamas, seriefigur, discoglittrigt..) och har bra springskor och vattenflaska. Kl.9.00 kommer vi i Saturnus hålla i uppvärmningen och sedan gå, jogga eller springa så många varv vi hinner på en timme. Ni föräldrar får gärna sponsra genom att swisha pengar som donation till Barnhjärnfonden tel.nr.123 618 21 74.

Resten av dagen ägnar vi till att titta på elevernas olika filmer de gjort och kanske Jupiters film.

 

Torsdag 10/6 (vanliga tider  OBS!!! start i Gustavsberg! och matsäck)

 

Hela Lemshaga har klassens dag. Vi i Saturnus samlas i Gustavsberg kl.8.20. Ni föräldrar lämnar i Gustavsberg på parkeringen vid Gustavsbergsbadet där vi pedagoger möter upp, eftersom vi inte kan åka buss. Vi kommer sedan promenera tillbaka. Alla elever behöver lunchmatsäck, frukt och mycket att dricka. Tänk även på solskydd och bra skor att gå långt i. 

 

 

Fredag 11/6 Sommaravslutning i Villan kl.9.00-10.30 för eleverna

 

Precis som förra året har vi egen avslutning i klassrummet. Vi lyssnar på rektorstal, tittar på körens inspelade avslutning och vi hälsar varandra en härlig sommar. Klassföräldrarna ordnar lite extra fika till eleverna utanför Villan.

Kl.10.30 får man gå hem eller så är det fritids. 

 

För att Solen ska kunna ha sin avslutning i Amfiteatern kl.11-12 utan att bli störda önskar vi att ni föräldrar helst hämtar 10.30 eller efter 12. Behöver ni hämta under Solens ceremoni får ni gå gångvägen förbi Ladan och Lillgården.

 

Vi vill också att ni skriver i SchoolSoft vilken tid ni hämtar.

 

Med hopp om en härlig sista skolvecka som Saturnusar!

 

Eva, Ansi, Ulrika, Cissi, Hanna & Johannes

Klasstelefon: 08-586 313 13

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

ulrika.mannerstedt@lemshaga.se 

cecilia.hogsveden-east@lemshaga.se

johannes.sterneby@lemshaga.se

hanna.svedlund@lemshaga.se

 

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.