Saturnus v3

Hej alla glada barn och föräldrar i Saturnus!

 

Vädret under veckan har både varit kallt, snöigt och nu på slutet riktigt blött och halt. Trots det kunde vi ha ett mysigt friluftsliv där vi åkte stjärtlapp och matta.

 

Vi måste dock påminna om att eleverna MÅSTE ha kläder för att kunna vara ute i alla väder och även ombyte på hyllan för de blir blöta. Skorna behöver vara vattentäta.

 

svenskalektionerna läste vi upp våra fabler som vi gjorde förra veckan och eleverna bjöd varandra på positiv respons. Vi har också läst upp “Min resa” för varandra. Det var ju en berättelse som eleverna skrev utifrån en bild. Vi pratade om hur de hade fått med problem, hjälpare och lösning och även här gav de varandra positiv respons. Vilka fantastiska berättelser de bjöd oss på!

 

mattelektionerna har vi avslutat kapitlet med bråk och bråkräkning och därmed är vi klara med hela boken 3A. Nästa vecka börjar vi i 3B och vi ska då arbeta med vinklar och geometriska former.

 

 

tekniklektionen har vi fortsatt och läst och samtala i boken som heter “Noelias hemlighet”. Noelia har en vän via ett spel som hon chattar med. Hon börjar ställa obekväma frågor till Noelia.  Vi pratade delvis om hur en bra kompis är på nätet och vad den säger samt vad man kan göra om man vill säga nej utan att göra någon ledsen.

 

SO-lektionen har vi fortsatt prata och ta reda på mer om istiden. Vi tittade på film och repeterade vad vi kom ihåg från förra veckan. Vi läste också en text på ämnet och svarade på frågor. Sedan tittade vi på ett avsnitt till av “Arkeologens dotter”.

 

NO-lektionen har fortsatt undersökt vatten på olika sätt och snö som vi ska se vad det händer med. Vi silade smältvattnet med kaffefilter för att se vad som finns kvar. Vi konstaterade att det är mycket smuts i snön.

 

Hem och skola

 

Vi har börjat med en kort fruktstund efter första rasten, för att orka fram till lunch, så skicka gärna med en frukt eller grönsak.

 

Läxa

  • Läsläxan till måndag vecka 3 är att läsa kapitel 16 och samtala om texten med er där hemma. 
  • Denna gång har vi en matteläxa med syfte att eleverna ska bli snabbare och säkrare på huvudräkning. Träna gärna flera gånger på talen så att svaret kommer snabbt och lätt.

 

Vecka 4

Måndag: Läxa lämnas in.

Idrott för båda grupperna. Ta med handduk och ombyte.

Tisdag: Skoldagen börjar 9:50. 

Läxa lämnas ut.

Onsdag:
Torsdag:
Fredag:

 

Kommande händelser:

  • Onsdag 3 feb – Skolan stänger 13:00
  • Onsdag 17 feb – Utvecklingssamtalsdag – Skolan stängd
  • V9 – Sportlov

 

Eva, Ansi, Ulrika, Cissi, Hanna & Johannes

Klasstelefon: 08-586 313 13

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

ulrika.mannerstedt@lemshaga.se 

cecilia.hogsveden-east@lemshaga.se

johannes.sterneby@lemshaga.se

hanna.svedlund@lemshaga.se

 

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.