Saturnus v36

Hej alla Saturnusar! 

 

Denna vecka har flera elever och lärare varit sjuka och vi har fått skicka hem många barn med symptom. Det verkar som de smittar varandra med snuva och några har hosta. Tänk på att barnet ska vara helt friskt i två dagar innan man kommer tillbaka till skolan så har vi kanske möjlighet att hålla oss friskare. 

Folkhälsomyndigheten har förtydligat sina rekommendationer under veckan och det är dessa vi på skolan följer:

 

  1. a) Om man varit sjuk men inte tagit något prov för covid-19

Då kan man gå tillbaka till förskola, skola eller annan verksamhet när man varit helt frisk i minst två dygn, 48 timmar. Om man känner sig frisk men fortfarande har lite hosta eller är lite snorig ska det ha gått minst 7 dygn sedan man först blev sjuk, och man ska ha känt sig frisk i minst 2 dygn.

Till exempel kanske man kände sig hängig och hade huvudvärk en dag men sedan nästa dag var man helt bra. Då ska man vara hemma två dygn efter att man kände sig helt frisk. Alltså i detta fall är man hemma i tre dagar, en dag sjuk, två dagar frisk.

  1. b) Om man varit sjuk och tagit ett test som visat att man har covid-19

Då ska man vara hemma i minst 7 dygn sedan första symtomen och dessutom måste man ha känt sig pigg och frisk och utan feber i två dygn. Om man följt dessa regler men fortfarande har lite hosta eller är lite snorig behöver man inte vara hemma längre.

  1. c) Om man varit sjuk och tagit ett test som visade att man inte hade covid-19

Om testet visade att man inte hade covid-19 kan man gå tillbaka till förskola, skola eller annan verksamhet så snart man känner sig frisk och pigg, och inte har någon feber.

 

Kunskaper

svenskan har vi börjat arbeta i våra arbetsböcker med första kapitlet. I nästa vecka fortsätter vi med kapitel två. Vi arbetar också med stavning och eleverna har gjort olika stavningsövningar. Till dessa övningar kopplar vi sedan skrivläxan.

 

 

På matte-lektionerna har vi avslutat kapitlet med talen upp till 10 000, siffrornas platsvärde, avrundning och överslagsräkning. I nästa vecka ska vi börja med addition och subtraktion med tal upp till 10000, vilket många elever faktiskt har sett fram emot.

 

SO:n gjorde vi en lite promenad till bronsåldersgravarna. Under tystnad vandrade vi uppför kullen upp mot gravarna för att hedra platsen. På kullen kunde vi se högar med sten som var de 3000 år gamla gravarna. En hisnande tanke att det gick människor här för så länge sedan. Vi undrade hur det kunde ha sett ut då?

 

 

 

Denna vecka var det den gröna gruppens tur att ha bild med Cissi. De fick göra samma övning som de röda förra veckan, att skissa och måla vallmo-frökapslar och nypon.

 

Hem och skola       

 

I början på nästa vecka kommer vi att lägga upp tider på SchoolSoft för utvecklingssamtal som vi erbjuder under vecka 39. Framför allt kommer tiderna att ligga på onsdagen den 23:e september då skolan är stängd. Om man behöver omsorg kommer man att kunna anmäla det till fritids.
Samtalen kommer att ske digitalt via Google meet om vi inte kommit överens om något annat. Närmare instruktion kommer i anslutning till samtalen.

 

Eftersom vi inte kan kan ha ett fysisk föräldramöte kommer vi under september månad att sammanställa en digital presentation istället. Ni kommer få chans att ställa frågor och dela med er av era tankar i samband med detta. 

 

Läxa: Läsläxan till måndag vecka 37 är att läsa kapitel 2 och samtala om texten med er där hemma. Skrivläxan med instruktion är inklistrad i den gröna läxboken där barnen även ska skriva. Hjälp dem så de använder blyertspenna och suddar när det blir fel, skriver med små bokstäver (gemener) och så det blir fint. 

 

Vecka 37

Måndag: Läxa lämnas in.

Idrott ute för båda grupperna. Ta med handduk och ombyte.

Tisdag: Skoldagen börjar 9:50. Klubben är öppen mellan 8-9. 

Läxa lämnas ut.

Onsdag: Friluftsliv. Kläder efter väder, frukt och vatten.
Torsdag:
Fredag:

 

Med vänliga hälsningar

 

Eva, Ansi, Ulrika, Cissi & Johannes

Klasstelefon: 08-586 313 13

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

ulrika.mannerstedt@lemshaga.se 

cecilia.hogsveden-east@lemshaga.se

johannes.sterneby@lemshaga.se

 

 

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.