Saturnus V38

Hej alla Saturnusar! 

 

Vi har det jättefint ute runt vår “Villa”. Den här veckan blev det bageri med fantastiska bakelser. När vi berömde bakelserna vi köpte (för några fina löv) var barnen noga med att vi inte skulle äta dem ; )

 

Det börjar bli kallare i luften och regn då och då. Dags för varmare kläder och överdragsjacka och byxor.


svenskan fokuserar denna termin lite extra på stavning. Därför har eleverna en skrivläxa kopplat till 5 ord varje vecka. Syftet är att de ska lära sig stava dessa ord innan de skriver meningarna. Varje tisdag har vi därefter ett litet läxförhör.

 

 

Vi har jobbat med nyckelord och att berätta för varandra utifrån nyckelord. Barnen var ena hejare på att berätta roliga historier med bara 10 ord till stöd.

 

Under fredagens kreativa skrivande fick eleverna titta på olika färgformer som de sedan skulle beskriva för sina kompisar utan att direkt peka ut vilken det var. T ex: Min form är inte rund. Den har samma färg som havet. Den är i rörelse. Kompisarna fick gissa vilken form det var.

 

På matte-lektionerna har vi fortsatt räkna addition och subtraktion med och utan växling. Vi har även provat olika metoder för huvudräkning t.ex. flytta över som i talet 199+254. Be era barn visa 🙂

 

 

På fredagens historiska vandring följde vi den så kallade Ryssmuren på Lemshaga. Det var en spännande och lite äventyrlig promenad.

Efter lunch skrev vi en faktatext tillsammans som sedan kommer att finnas i elevernas egna historieböcker. Läs och njut:

 

(Ryssmuren 18_9)

 

Nästa fredag kommer vi att fortsätta titta på gamla saker och höra elevernas beskrivningar, så tag gärna med din grej om du inte redan har gjort det.

 

Tekniklektionen ägnade vi åt att lära oss mer om programmering. Fortsättningsvis kommer Ansi att hålla denna lektion i både röda och gröna gruppen medans Eva har NO i båda grupperna. På No:n undersökte vi olika materials egenskaper gällande vad som flyter och vad som sjunker.

 

“Under veckans bildlektion var det gröna gruppen tur att göra en tavla med uppåt-puffar. Träna gärna hemma på ramsan som eleverna lärde sig:

 

Ingen är som jag.

Jag tror på mig själv.

Jag gör mitt bästa.

Jag kommer att lyckas.

 

 

Den röda gruppen hade musik och fick spela ukulele. Ulrika berättade att det var en fantastisk spelglädje!

 

Hem och skola       

 


Utvecklingssamtalen kommer att ske digitalt via Google meet och vi mentorer bjuder in per mail. Det är viktigt att den mailadress ni lagt in i SchoolSoft är den ni vill bli kontaktad på då ni kommer att bli inbjudna till mötet via er mailadress. 

OM det av någon anledning inte skulle fungera ringer vi upp er på telefon. 

 

Eleven ska vara med på samtalet vilket innebär att om eleven är på skolan sitter hen med oss mentorer. Är eleven hemma sitter hen med er föräldrar. 

Glöm inte att fylla i ”Inför utvecklingssamtal” minst 5 dagar innan. I skrivande stund har endast 2 av 20 gjort det i röd! Vi mentorer önskar läsa dessa i god tid innan samtalet för att kunna förbereda oss på bästa sätt.

 

Information kring hämtning/lämning på Klubben vid utvecklingssamtalen 22-23/9.

 

Den 22/9 under det ordinarie morgonpasset på Klubben håller vi till utomhus.

Vi hänger av väskorna i respektive kapprum och Saturnus hänger sina saker vid entrén i Storgården. Incheckning sker ute på gården.

 

Den 23/9 är det pågående möten i Jupiters klassrum vilket påverkar oss på Klubben.

Just denna dag använder vi INTE Jupiters entré som vi normalt brukar. 

Istället har vi fått dispens för att ställa upp dörren vid Storgårdens huvudentré.

 

Mvh

Klubben

 

Eftersom vi inte kan kan ha ett fysisk föräldramöte kommer vi under september månad att sammanställa en digital presentation istället. Ni kommer få chans att ställa frågor och dela med er av era tankar i samband med detta. 

 

Läxa: Läsläxan till måndag vecka 39 är att läsa kapitel 4 och samtala om texten med er där hemma. Skrivläxan med instruktion är inklistrad i den gröna läxboken där barnen även ska skriva. Hjälp dem så de använder blyertspenna och suddar när det blir fel, skriver med små bokstäver (gemener), stavar rätt och det blir fint. 

 

Vecka 39 – Utvecklingssamtalsvecka

Måndag: Läxa lämnas in.

Idrott ute för båda grupperna. Ta med handduk och ombyte.

Tisdag: Skoldagen börjar 9:50. Klubben är öppen mellan 8-9, sedan är barnen på Mellangården eller ute.

Läxa lämnas ut.

Onsdag: Utvecklingssamtalsdag! Skolan stängd, fritids öppet.
Torsdag:
Fredag:

 

Med vänliga hälsningar

 

Eva, Ansi, Ulrika, Cissi & Johannes

Klasstelefon: 08-586 313 13

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

ulrika.mannerstedt@lemshaga.se 

cecilia.hogsveden-east@lemshaga.se

johannes.sterneby@lemshaga.se

 

 

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.