Saturnus V39

Hej alla Saturnusbarn och föräldrar!

 

Vilken spännande vecka vi haft med alla utvecklingssamtal på Google meet. Även fast vi inte kunnat träffas rent fysiskt var det ändå väldigt kul att prata med och se er på datorn : )

 

Vi bjuder här på en bild på vår utsikt från klassrumsfönstret. Kan inte vara många klassrum i Sverige där man kan titta ut och se denna vackra miljö i höstfärger!

 

 

På ämnet svenska har vi haft rättstavning, korsord, beskrivit och berättat för varandra (om vi hittade en skatt, ett barndomsminne) och hittat på massor av ord ur ordet ansjovisburkar. Det var så kul att se hur barnen sporrade varandra och tillsammans lyckades få ihop många fler ord än vad var och en fick ihop.

 “78 ord…och jag som bara kom på fem först!”

 

På mattelektionerna har vi fortsatt räkna addition och subtraktion med och utan växling och nu använt oss av flera olika metoder.

 

 

Tekniklektionen fick eleverna prova att pärla sitt namn i ASCII-kod, som är datorns språk. Varje bokstav är representerad av en 8 siffrig kod med ettor och nollor. Eleverna fick välja en färg på pärlan för 1 och en annan för 0. Det blir en väldans massa ettor och nollor!

 

 

SO-lektionen och under veckan har eleverna tagit med sig och presenterat många spännande, gamla saker. Det har varit allt ifrån kopparkittlar, gamla mynt till Donkey Kong-spel. De som ännu inte haft med sig något har fortfarande chansen. Det är framför allt på torsdagar och fredagar som vi har tid till det.

 

 

Vi vill också tipsa om att man nu kan gå och titta på John Bauer på Waldemarsudde. Det var ju i ettan som eleverna lärde sig mer om och blev inspirerade av honom 🙂

 

Hem och skola       


Denna termin kommer vi inte att ha ett fysiskt föräldramöte. Istället kommer vi att sammanställa information i en presentation som vi kommer att lägga upp på Schoolsoft på onsdag den 30/9. När ni har läst och tagit del av informationen vill vi att ni kryssar i “Har läst bekräftelse” så att vi kan se vilka som har tagit del av  informationen. Är det så att ni har någon fråga eller fundering som gynnar andra att ta del av, maila oss den innan dess.

 

Läxa: Läsläxan till måndag vecka 40 är att läsa kapitel 5 och samtala om texten med er där hemma. Skrivläxan med instruktion är inklistrad i den gröna läxboken där barnen även ska skriva. Hjälp dem så de använder blyertspenna och suddar när det blir fel, skriver med små bokstäver (gemener), stavar rätt och det blir fint. 

 

Vecka 40 – 

Måndag: Läxa lämnas in.

Idrott ute för båda grupperna. Ta med handduk och ombyte.

Tisdag: Skoldagen börjar 9:50. Klubben är öppen mellan 8-9, sedan är barnen på Mellangården eller ute.

Läxa lämnas ut.

Onsdag:
Torsdag:
Fredag:

 

Med vänliga hälsningar

 

Eva, Ansi, Ulrika, Cissi & Johannes

Klasstelefon: 08-586 313 13

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

ulrika.mannerstedt@lemshaga.se 

cecilia.hogsveden-east@lemshaga.se

johannes.sterneby@lemshaga.se

 

 

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.