Saturnus V4

Hej alla barn och föräldrar i Saturnus!

 

Vilken härlig vinter vi har fått! Det har varit så kul att se leklusten i snöyran på rasterna. Barnen är i huvudsak mycket duktigare på att klä sig efter väder nu men när 40 snöiga barn stormar in efter rasten blir det lätt rörigt att hålla isär alla kläder i två små torkskåp. Vi försöker hjälpa barnen ta rätt kläder men det är inte helt lätt när många saknar namn..

 

klassrådet började vi planera för en allaktivitetsdag onsdag v.8. Pga covid kommer vi inte ha den tillsammans med Mellangården som vi brukar utan i år blir det bara vi i Saturnus. Eleverna hade många spännande förslag.

 

svenskalektionerna har vi jobbat vidare med Nyckeln till skatten och med stavningsregler, nu tj-ljudet. Veckans läxa är även ord med tj-ljudet (som kär, tjur, Charlie, kjol). I måndags gjorde vi även ett gammalt nationellt prov i läsförståelse för att träna inte bara läsning och läsförståelse utan även hur man gör prov. Eleverna jobbade tyst och koncentrerat.

 

mattelektionerna har vi jobbat med vinklar, spetsiga, trubbiga och räta vinklar. Vi hade också ett läxförhör på några av de tal de hade i läxa.

 

NO-lektionen jobbade vi vidare med vatten. Vi kokade vatten för att se en del av vattnets kretslopp och lära oss om ånga och kondens.

 

engelskalektionen höll vi till utomhus och letade engelska ord som vi fotade av. Lite utmanande att hitta några utav orden nu när vi har så mycket snö, men uppfinningsrikedomen var stor. När man inte kunde ett ord kunde man använda Google översätt. I klassrummet gick vi igenom alla orden och eleverna visade upp sina bilder.

 

 

Hem och skola

 

På måndag kommer det att finnas tider på SchoolSoft för utvecklingssamtal som vi erbjuder under vecka 7. Framför allt kommer tiderna att ligga på onsdagen den 17:e februari och då är skolan stängd. Glöm inte att fylla i ”Inför utvecklingssamtal” minst 5 dagar innan.

 

Eleven ska vara med på samtalet vilket innebär att om eleven är på skolan sitter hen med oss mentorer. Är eleven hemma sitter hen med er föräldrar. 

 

Om mentor har milda symtom så kommer samtalen ändå att genomföras som planerat. Då behöver ni vårdnadshavare dock sitta hemma med eleverna. Om det är möjligt rekommenderar vi att ni planerar för att vara hemma denna dag med ert barn, men behövs omsorg så är fritids öppet.

 

Om man behöver omsorg anmäler man det till fritids: Skriv på schoolsoft, under kommentar från vårdnadshavare Närvaro alt. Ledig, samt lägg in aktuella tider för dagen. Det är viktigt att vi i god tid innan får reda på om man behöver omsorg denna dag.


Samtalen kommer att ske digitalt via Google meet. Det är viktigt att den mailadress ni lagt in i SchoolSoft är den ni vill bli kontaktad på då ni kommer att bli inbjudna till mötet via er mailadress. 

När ni blivit inbjuden att delta i ett Google Meet behöver ni inte ha ett eget Google-konto (eller låna elevens lemshaga-inloggning). Däremot, om ni inte har ett Google konto så måste ni delta på en dator (eller modernare tablet/mobil via en webbläsare). Mobil-appen ”Google Meet” kräver att man har ett google-konto, men det finns inget krav på Google-konto om man öppnar Google-Meet länken i en modern webbläsare. 

 

Läxa

  • Läsläxan till måndag vecka 4 är att läsa kapitel 17 och samtala om texten med er där hemma. 
  • Skrivläxan med instruktion är inklistrad i den gröna läxboken där barnen även ska skriva. Tanken är att eleverna även övar på dessa fem ord så de kan stava dem. Hjälp dem så de använder blyertspenna och suddar när det blir fel, skriver med små bokstäver (gemener), stavar rätt och det blir fint. Ord: kedja, köra, tjur, tjata och kjol.

 

Vi börjar med en kort fruktstund efter första rasten, för att orka fram till lunch, så skicka gärna med en frukt eller grönsak.

 

Vecka 4

Måndag: Läxa lämnas in.

Idrott för båda grupperna. Ta med handduk och ombyte.

Tisdag: Skoldagen börjar 9:50. 

Läxa lämnas ut.

Onsdag: Friluftsliv: Varma kläder, varm dryck, frukt och hjälm (vi planerar att åka stjärtlapp/matta)

Skola och fritids stänger 13:00

Torsdag:
Fredag:

 

Kommande händelser:

  • Onsdag 3 feb – Skola och fritids stänger 13:00
  • Onsdag 17 feb – Utvecklingssamtalsdag – Skolan stängd
  • V9 – Sportlov

 

Varma hälsningar!

 

Eva, Ansi, Ulrika, Cissi, Hanna & Johannes

Klasstelefon: 08-586 313 13

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

ulrika.mannerstedt@lemshaga.se 

cecilia.hogsveden-east@lemshaga.se

johannes.sterneby@lemshaga.se

hanna.svedlund@lemshaga.se

 

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.