Saturnus v41

Hej alla glada Saturnusar!

 

Tänk vilken tur vi hade med vädret i onsdags när vi vandrade till det gamla brofästet mitt emot Ingarö kyrka. Det märks att barnen blivit större. Promenaden till brofästet gick utmärkt på friluftslivet och barnen traskade glatt på de dryga 4 kilometrarna.

 

På vandringen hittade vi en spännande, blå svamp. Undrar om det är giftig?

 

Under veckan har 2-4 elever/ dag från Saturnus varit rastvärdar och lekledare för Pluto. De har först fått gå och presentera sig för Pluto-barnen på morgonen och berätta om lekarna. Sedan på lunchrasten har de hållit i lekar. Det har varit mycket uppskattat, både av Pluto och Saturnus.

 

 

Apropå kvarglömda kläder så städade barnen sina klädplatser och kapprumsvärdarna visade upp det som blivit över. Det enda som ligger kvar i kvarglömtkorgen, i skrivande stund, är en matlåda av plast 🙂

När vi ändå skriver om kläder behöver vi påminna om att det ALLTID ska finnas kläder efter alla tänkbara väder. Vi är ute varje dag. Eleverna behöver också ha extrakläder på sina hyllor för om man t.ex har blivit blöt. I dag, fredag blev de flesta blöta efter en regnskur på rasten och de flesta hade inget ombyte.

 

Vi skrev fel kapitel i läsläxa i svenska till denna vecka (kapitel 5) men det verkade som de flesta lyckats läsa kapitel 6 ändå (därför står det kapitel 7 till nästa vecka). Vi läste den svåraste delen i kapitel 6  gemensamt och jobbade med frågor om texten och med kartor. Kartkunskapen passade väldigt bra med vandringen då vi också använde kartor för att se var vi gick och vart vi skulle. 

 

mattelektionerna har vi repeterat tvåans, treans, femmans och tians multiplikationstabell och jobbat med kluriga problemlösningar. Vi har även prövat på att göra några problemlösningar i ma från gamla nationella prov.

 

Tekniklektionen har eleverna gruppvis provat att instruera Ansi till att rita en streckgubbe. I programmering är det viktigt att vara noggrann och tydlig i sina instruktioner för annars blir det fel. Vi fick några härliga skratt men eleverna lyckades alla att lösa uppgiften.

 

 

På lektionen i  NO undersökte vi blandningar och lösningar. Vad löser sig i vatten? Vi pratade även om farliga pulver som t.ex. diskmaskinsmedel.

 

 

 

SO-lektionen skrev vi en gemensam text på det vi lärt och upplevt innan och under vår vandring till Ingarö gamla brofäste. Nästa vecka ska vi börja att lära oss mer om Ingarö Kyrka och röda gruppen kommer att få göra ett besök där på fredag nästa vecka. Veckan därpå är det gröna gruppens tur.

Vi har också tränat på uppmärksamhet och fokus genom att leka olika lekar tillsammans.

 

bildlektionen fick eleverna i den röda gruppen skissa och måla akvarell. Inspirationen var bilder som vi tog när de vandrade längs ryssmuren. Gröna gruppen var då på musik och fick prova att spela ukulele.

 

 

Hem och skola       


Nu har vi publicerat föräldrainformationen på SchoolSoft. Gå in och läs och kryssa i att ni läst!

 

Höstlovs anmälan till Fritids och Klubben

Nu är det hög tid att anmäla ditt barn till Fritids och Klubben inför höstlovet v.44. 

Du gör din anmälan via schoolsoft, under kommentar från vårdnadshavare skriver du NÄRVARO alt. LEDIG. Ska ditt barn vara närvarande, lägger du även in aktuella tider för dagen. 

Vi behöver din anmälan senast måndag 12/10. 

Obs, Fritids och Klubben är stängt på måndag 26/10 för fortbildning av all personal på Lemshaga. 

 

Hälsningar Fritids och Klubben

 

Läxa: Läsläxan till måndag vecka 41 är att läsa kapitel 7 och samtala om texten med er där hemma. Skrivläxan med instruktion är inklistrad i den gröna läxboken där barnen även ska skriva. Hjälp dem så de använder blyertspenna och suddar när det blir fel, skriver med små bokstäver (gemener), stavar rätt och det blir fint. 

 

Vecka 42 

Måndag: Läxa lämnas in.

Idrott inne för båda grupperna. Ta med handduk och ombyte.

Tisdag: Skoldagen börjar 9:50. Se Klubben-info från “föräldramötet”.

Läxa lämnas ut.

Onsdag:
Torsdag:
Fredag: Röda gruppen besöker Ingarö kyrka. Ta med en frukt och vatten i en liten ryggsäck.

 

Kommande händelser:

 

  • V44 Höstlov (fritids stängt mån 26/10)

 

Med vänliga hälsningar

 

Eva, Ansi, Ulrika, Cissi & Johannes

Klasstelefon: 08-586 313 13

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

ulrika.mannerstedt@lemshaga.se 

cecilia.hogsveden-east@lemshaga.se

johannes.sterneby@lemshaga.se

 

 

8 kommentarer

Kommenteringen är stängd.