Saturnus V42

Hej alla glada Saturnusar!

 

Vi har haft en härlig vecka med mycket lek tillsammans med Pluto-barnen. Våra Saturnusar har hållit i lekar varje lunchrast och vi har sett många skratt och leenden.

 

 

svenskan har vi arbetat med alfabetisk ordning i språkdelen och med uppfinningar när vi pratade om och jobbade med veckans läsläxa. Barnen hittade på alla möjliga fantastiska uppfinningar som de berättade om för varandra.

 

 

mattelektionerna har börjat på ett nytt kapitel i matteboken – “Multiplikation och division”. I detta kapitel arbetar eleverna med multiplikation och division utifrån tabellerna 4 och 8. Eleverna tränar nu bl.a. på att se samband mellan tabellerna (t.ex. 2×6 och 4×6 och 8×6, dvs dubbelt), upptäcka mönster och öva på olika strategier. De tränar också på delningsdivision och innehållsdivision med 4 och 8 samt med att se sambandet mellan multiplikation och division.

 

 

På lektionen i  NO undersökte vi ytspänningen på H2O. Hur många mynt skulle få plats i ett redan fullt glas innan det rann över? Vi såg ytspänningen hålla ihop vattnet och vad som hände med ett rakblad som flöt på ytan när vi droppade i en droppe diskmedel. Då kunde vi förstå vad som menades med varningstexten på diskmedelsflaskan. 

Vi testade även vattnets bärkraft, hur det ändras från sötvatten till saltvatten.

Låt gärna barnen berätta för er där hemma.

 

 

SO-lektionen gjorde röda gruppen under fredagen en utflykt till Ingarö Hembygdsmuseum och Ingarö kyrka. Vi fick gå in i museet och där visade Ulla och Eva oss gamla saker.

Vi vill inte avslöja för mycket i det här veckobrevet eftersom gröna gruppen ska åka dit nästa vecka… 

Cissi visade runt i kyrkan och på kyrkogården. Det var väldigt intressant. Vi gick runt och tittade på olika gravstenar och räknade ut hur gamla personerna hade blivit. Vi kunde också se på stenarna om personerna hade haft något speciellt som de tyckt om eller något intresse.

En extra intressant gravsten är den som tillhör Calle Flygare.

Eleverna var så duktiga och skötte sig utmärkt. Det märks att alla är väldigt intresserade av historia (precis som deras fröken Cissi).

Här kommer några bilder.

 

 

Hem och skola       


Nu har vi publicerat föräldrainformationen på SchoolSoft. Gå in och läs och kryssa i att ni läst om ni inte redan har gjort det!

 

Vi har fått in 21 svar på vår lilla undersökning om veckobrevet och av de som har svarat har alla varit mycket nöjda! Dock är det många som skriver att de inte brukar kommentera även om de läser. Det viktigaste är naturligtvis att ni läser men vi skulle uppskatta om ni tog er tid till att skriva en kort kommentar 🙂 

Vad det gäller omfattningen på veckobreven skriver också de flesta att de gärna vill veta vad vi gjort under veckan i de flesta ämnen samt kommande händelser. Några tycker att det räcker med att få veta om några ämnen samt kommande händelser. Så vi fortsätter så som vi gjort tidigare med att skriva om de flesta ämnen men kanske inte varje gång 🙂

 

Läxa: Läsläxan till måndag vecka 43 är att läsa kapitel 8 och samtala om texten med er där hemma. Skrivläxan med instruktion är inklistrad i den gröna läxboken där barnen även ska skriva. Hjälp dem så de använder blyertspenna och suddar när det blir fel, skriver med små bokstäver (gemener), stavar rätt och det blir fint. 

 

Vecka 43 

Måndag: Läxa lämnas in.

Idrott inne för båda grupperna. Ta med handduk och ombyte.

Tisdag: Skoldagen börjar 9:50. Se Klubben-info från “föräldramötet”.

Läxa lämnas ut.

Onsdag: Friluftsliv
Torsdag:
Fredag: Gröna gruppen besöker Ingarö kyrka. Ta med en frukt och vatten i en liten ryggsäck.

 

Kommande händelser:

  • V44 Höstlov (fritids stängt mån 26/10)

 

Med vänliga hälsningar

 

Eva, Ansi, Ulrika, Cissi & Johannes

Klasstelefon: 08-586 313 13

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

ulrika.mannerstedt@lemshaga.se 

cecilia.hogsveden-east@lemshaga.se

johannes.sterneby@lemshaga.se

 

 

14 kommentarer

Kommenteringen är stängd.