Saturnus v45

Hej alla barn och föräldrar i Saturnus!

 

Som ni har sett är vi tvungna att hålla skolan stängd i början på nästa vecka. Se mer information på SchoolSoft.

Måndag v.46 blir en studiedag och tisdag-onsdag blir hemundervisning för eleverna. Under studiedagen kommer lärarna att planera och organisera för sin undervisning för att få det bästa möjliga förutsättningar för god undervisningskvalité.

All information kommer att ligga på Schoolsoft.

 

Vi har idag skickat med eleverna lite böcker som de behöver under nästa vecka. Om eleven inte har varit på plats idag kommer det att finnas tillfälle att komma och hämta material under måndagen mellan kl 10-15. Vi har samlat ihop det de behöver och lagt det på elevernas bänkar. Om ni behöver låna hem en iPad så går det bra. Lena kommer att finnas på skolan om ni skulle behöva hjälp.

Information om vad som ska göras under hemundervisningsdagarna kommer att finnas på SchoolSoft.

 

De är viktigt att ni hela tiden håller er uppdaterade om vidare information på SchoolSoft. Tack för er förståelse!

 

Denna vecka:

 

Veckans kapitel i svenskaboken jobbade vi med genom att dramatisera en morgon hos Cesar eller Asta. En riktigt rolig, pirrig och fnittrig lektion blev det där eleverna hjälpte varandra att komma ihåg. Eleverna skrev och ritade även om olika sysslor hemma, om vem som gör vad och vad man själv hjälper till med. Det ledde till många fundersamma miner ”..hm..det är ingen som tar ut soporna hos oss…men det måste det ju vara…”. 

Vi har också arbetat med faktatext. Vi läste en text, svarade på frågor på den och plockade ut nyckelord. Av nyckelorden ska eleverna sedan skriva en egen faktatext. Vi gör detta för att träna inför vårens nationella prov.

 

 

Vi har i gröna gruppen börjat läsa ”Noelias hemlighet”, en bok som handlar om säkerhet på nätet. Den är en bra ingång till att samtala om elevernas vardag på nätet, om vilka risker det finns men också “mobiletikett”. I röda kommer vi också att läsa den nu när vi läst ut Rekordskolan. 

 

 

mattelektionerna har vi avslutat kapitlet med multiplikation och division. Bl.a, har vi arbetat med kombinatorik. Eleverna fick en startuppgift där de skulle utforska på hur många olika sätt nallens kläder kan kombineras om byxorna kan målas blå och röda och tröjan målas röd, grön och lila. Eleverna ritade alla kombinationer de kunde komma fram till. Det tog sin lilla tid och vi funderade på om det fanns ett snabbare och smartare sätt att räkna ut det på. ”Varför inte bara räkna 2×3!”

 

 

På lektionen i  NO pratade vi om varför vi behöver reningsverk och såg film och sjöng om vattnets kretslopp. Klasserna målade sedan vattnets kretslopp och sjöng “Vattenmoln som faller ner…”.

Tekniken fortsätter vi att titta på serien “Programmera mera”. Denna gång handlade det om “buggar”.

 

Under friluftslivet arbetade vi vidare med kartor. Denna gång gick vi upp till Raketen och skapade egna världar inom en ruta där olika naturmaterial fick representera t.ex. hus, vägar och berg. Dessa fotograferades och bilderna ska vi sedan använda nästa gång då eleverna ska få rita en karta över sin “värld”.

 

 

Under SO-lektionerna har vi klistrat in alla texter vi skrivit i vårt SO-häfte om våra vandringar och utflykter runt Lemshaga. “Det här var kul att läsa!” utbrast en elev spontant. Så småningom kommer vi även att klistra in bilder till varje text.

 

När ena gruppen var på kör gjorde vi andra dramaövningar, bl.a. en som heter “Det är inte en stol utan en…?”. Eleverna var otroligt skickliga på att gestalta olika saker med stolen!

 

 

Hem och skola       

 

Läxa: Med anledning av Barnboksveckan är Läsläxan till vecka 46 att läsa en favoritbok.
Skrivläxan med instruktion är inklistrad i den gröna läxboken där barnen även ska skriva. Hjälp dem så de använder blyertspenna och suddar när det blir fel, skriver med små bokstäver (gemener), stavar rätt och det blir fint. 

 

Vecka 46

Måndag: Studiedag
Tisdag: Hemundervisning
Onsdag: Hemundervisning
Torsdag:
Fredag:

 

Med vänliga hälsningar

 

Eva, Ansi, Ulrika, Cissi, Hanna & Johannes

Klasstelefon: 08-586 313 13

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

ulrika.mannerstedt@lemshaga.se 

cecilia.hogsveden-east@lemshaga.se

johannes.sterneby@lemshaga.se

 

 

4 kommentarer

 • Emil m fam säger:

  Tack för info. Då blir det en lite annorlunda vecka nästa vecka…!
  Trevlig helg från Emil m familj

 • Svante m fam säger:

  Tack för info o allt ni gör för våra barn.
  Vi kommer gärna och hämtar skolmaterial under måndag fm.

 • Tack för veckan! Så roligt att läsa vad ni gör om dagarna! Vi läser alltid veckobreven – en av veckans höjdpunkter!:-)
  Hälsn Susanne och Per (Måns)

Kommenteringen är stängd.