Saturnus v51

Hej alla glada barn och föräldrar i Saturnus!

 

Nu är jullovet här efter en lång och lite annorlunda höst. Vi vill passa på att tacka er alla föräldrar för det fina samarbetet vi haft genom dessa onormala tider. Vi har gjort vårt bästa med att försöka ge eleverna en så “vanlig” skolvardag som möjligt. 

Stort TACK för den fina presenten vi fick! Den uppskattades verkligen 🙂

 

Som ni kanske har läst och hört så ställs de Nationella Proven in för alla UTOM årskurs 3, vilket vi faktiskt är glada för. Det ger en bra fingervisning om vad vi kanske behöver träna mer på och de nationella proven brukar även vara roliga att genomföra.

Däremot kommer det nog bli så att vi inte behöver rapportera in resultatet till skolverket. 

 

Veckan som gått har varit lite annorlunda. Vi har fortsatt lyssna på julkalendern, öppnat luckor och delat ut “komplimangskalendern” varje morgon. Vidare har vi repeterat längd, vikt och volym samt skrivit “prov” på det vi arbetat med på hösten. De flesta hann dock inte riktigt klart så det kommer vi starta upp nästa termin med. 

 

 

I röda gruppen avslutade vi vår kompisläsning och alla visade sina recensioner.

 

I måndags startade vi dagen med att ta del av Körens fantastiska Luciafilm. Senare på eftermiddagen bakade vi pepparkakor med eleverna och det spred sig en underbar doft i Villan när de gräddades. Hoppas ni fick smaka på de som eleverna fick med sig hem 🙂 Samtidigt som den ena gruppen bakade var den andra i idrottssalen med Gottis och lekte olika jullekar.

 


 

I onsdags gick vi upp till vår “grillplats” ovanför slänten. Där lekte vi lekar, lärde oss att tälja med potatisskalare och hade mysigt. Med våra täljda pinnar grillade vi sedan äppelbitar och skumtomtar. Den här veckan satte alla glatt på sig rätt kläder efter väder, utan tjat. Bra teamwork föräldrar!

 

 

Slöjda fick eleverna göra i klassrummet denna vecka. Ayla och Åsa kom till oss och vi tillverkade jättefina trätomtar. 

 

Idag har vi gått på tomtejakt i skogen och tänka sig…det dök upp en hel korg med små tomtenissar som ville presentera sig för oss!

 

Hem och skola

 

Under jullovet vill vi att eleverna tränar på att läsa. Passa på att läsa spännande, läskiga, roliga, knasiga, annorlunda och lärorika böcker 🙂 Eleverna har fått med sig ett läsbingo hem (Julbingo) för att sporra till ytterligare läsning. Målet är att fylla i så många rutor som möjligt och ta med det till skolan igen i januari då vi kommer använda läsbingot som bingobricka. Ju fler kryssade rutor ju större vinstchans.

 

Info om matsalen

Nästa termin kommer det att ske en förändring kring vår matsal. Tältet kommer att tas bort och elevernas mattider kommer att ändras till 10 minuter senare. Det är för att möjliggöra att alla elever ska kunna äta i matsalen utan trängsel så vi kan fortsätta att förhålla oss till de direktiv som är kring Covid 19. Redan idag är Saturnuseleverna jättehungriga innan lunch. Därför tänker vi ha en fruktstund direkt efter första rasten så de sedan orkar fram till kl.11.20. Lite extra jobb för er föräldrar att skicka med frukt men era barn blir piggare, gladare och lär sig mer :).

 

Kommande händelser:

 

  • Måndag 21 dec – Fritids öppet som vanligt
  • Tisdag 22 dec – Fritids öppet som vanligt
  • Onsdag 23 dec – Fritids öppet, men stänger 15.00 pga dag före afton
  • Skola och Fritids är stängt 24 december tom 3 januari. 
  • Måndag 4 jan – Fritids öppet som vanligt
  • Tisdag 5 jan – Fritids öppet men stänger 15.00 pga dag före röd dag
  • Onsdag 6 jan – Skola och fritids stängt pga röd dag
  • Torsdag 7 jan – Fritids öppet som vanligt
  • Fredag 8 jan – Fritids öppet som vanligt
 • Måndag 11 jan – Skolan startar enligt schema
 • Onsdag 13 jan – Fritids stänger 15:00

 

God Jul och ett Gott Nytt År

och stort tack för de fina presenterna

 

önskar

 

Eva, Ansi, Ulrika, Cissi, Hanna & Johannes

Klasstelefon: 08-586 313 13

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

ulrika.mannerstedt@lemshaga.se 

cecilia.hogsveden-east@lemshaga.se

johannes.sterneby@lemshaga.se

hanna.svedlund@lemshaga.se

 

 

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.