Saturnus v8

Hej alla glada barn och föräldrar i Saturnus!

 

Tack för ett trevligt föräldramöte! Visst saknar vi att träffa er “IRL” men det fanns nog några fördelar med den här sortens möte också. Vi slapp stressa i trafiken, klämma in oss i ett klassrum… Återkoppla gärna, vi är nybörjare på det här och tar gärna emot tips på att göra det bättre.

 

I onsdags hade vi en härlig allaktivitetsdag. Trots tråkväder var alla glada och taggade.Vi promenerade till scoutstugan, fikade, lekte och grillade korv. 

 

 

Tillbaka i skolan hoppade många i pyjamasen och minglade runt. Röd hade musik och grön tittade på so-filmer med Victor under tiden som Ansi och Eva dukade fram alla godsaker ni bakat där hemma. Sista stunden på dagen fikade vi tillsammans, de som ville tittade på film, en del körde appar på I-paden, några byggde koja och andra bara mös.

 

Lektioner i veckan som varit:

 

svenskalektionerna jobbade vi vidare med Nyckeln till skatten. I röda gruppen skrev barnen dagbok på ett nytt sätt, som en saga, och hitta på lite extra om man ville.  I slutet av dagen läste de upp sina sagor för varandra och de andra fick gissa om det var sant eller falskt.

 

mattelektionerna har vi börjat att arbeta med tid. Det är klurigt för många av eleverna så prata gärna om klockan (analogt & digitalt) hemma. Vad är klockan nu? Vad är den om tex 45 minuter. Vad säger man om visarna står så här? Vad heter det i digital tid?

 

SO-lektionen har vi lärt oss mer om järnåldern. Som tidigare har vi använt vårt läromedel på NE där vi kunde läsa om tidsperioden och se spännande bilder. Vi har också arbetat med läsförståelse på temat. Eleverna har även ritat runstenar som de skrivit ett hemligt meddelande med runskrift på.

 

Äntligen fick vi använda allt material barnen tagit med när vi gjorde NO-uppgiften:

att bygga en kyl-väska/låda. Alla barnen fick varsin isbit… Oj vilken aktivitet det blev! Barnen byggde och diskuterade och löste uppgifter tillsammans. Hur det gick!? Fråga era barn = )

 

engelskalektionen har vi pratat mat. Eleverna har på engelska fått berätta sina favoriträtter och vi har tittat på en film på temat.

 

Hem och skola

 

Läxa

  • Läsläxan till måndag vecka 10  är att läsa kapitel 21  och samtala om texten med er där hemma. Det är ingen annan läxa denna gång.

 

Vecka 10

Måndag: Idrott för båda grupperna. Ta med handduk och ombyte.
Tisdag: Skoldagen börjar 9:50. 

Läxa lämnas ut.

Onsdag:
Torsdag:
Fredag:

 

Kommande händelser:

 

  • V9 – Sportlov
  • V11 – 20 Nationella prov genomförs (inga ledigheter beviljas)
  • V14 – Påsklov

 

Varma hälsningar!

 

Eva, Ansi, Ulrika, Cissi, Hanna & Johannes

Klasstelefon: 08-586 313 13

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

ulrika.mannerstedt@lemshaga.se 

cecilia.hogsveden-east@lemshaga.se

johannes.sterneby@lemshaga.se

hanna.svedlund@lemshaga.se

 

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.