Saturnus veckobrev v 35

Hej alla fina barn och föräldrar i Saturnus!

Tack för en jättefin skolstart. Det är så roligt att få komma igång med alla spännande projekt. Tänk att vi hittade rätt till fornborgen till slut i fredags. Fyra timmar på vandring en av de varmaste dagarna. Plötslig är vi där och jag darrar lite inombords. Tänk om denna fornborg har funnits här lika länge som bronsåldersgravarna, alltså ca 3000 år…
Vi tror att det var härifrån man spanade på skepp eller annan fara. Där finns låga stenmurar, en brant bergsvägg ner mot vattnet och en stor stenbumling mitt på stigen där man ska ta sig upp.

Jag är övertygad om att vi lär oss genom våra gemensamma upplevelser. När man blir känslomässigt berörd är det lättare att ta in fakta. Låt oss ha alla sinnen öppna i vårt gemensamma historieprojekt! Jag vill naturligtvis berätta mer i kommande veckobrev samt på föräldramötet den 28 september.
Jag vill också tacka än en gång för alla fantastiska gamla saker!

IMG_1317

Övrigt
Alla som vill ha en belöning för sin sommarlovsläsning (sommarlovsbingo) kan lämna in lappen, eller låta sin föräldrar mejla och bekräfta sitt barns läsning.

Om någon behöver ha med sig mobiltelefon till skolan så låser vi in dem i ett skåp på morgonen och eleven hämtar ut den vid hemgång.

Idrottshälsning från Gottis och Krister (klicka på länken).

Nästa vecka:
Måndag: Utvecklingssamtalsdag, OBS! Det är mycket viktigt att ni fyller i de obligatoriska frågorna på “Inför utvecklingssamtal” på School soft. Klicka på “V” (vuxen). De som ska ha samtal med Sandra för första gången, fyll gärna i alla frågor.
Kom tillsammans med ditt barn. Fritids är öppet i Villan.
Samtalen sker på övervåningen i Villan.

Tisdag: Läsläxan delas ut (Kap 1 i läsebok och arbetsbok) och lämna in på måndag 12 sept. Läseboken finns i två nivåer och de flesta får börja med a-boken, för att sedan byta till b-boken.
Idrott för båda grupperna. Se info ovan.

Onsdag: Rytmik för båda grupperna. Musik varannan vecka/bild v v.
Röd: Bild, Grön: Musik
Torsdag: engelska
Fredag: Idrott för båda grupperna.
Cissi är föräldraledig och Lena Engström vikarierar.

Trevlig helg!
Cissi, Sandra, Hanan och Urban

 

 

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']