Solen veckobrev v. 13

Veckan som gått:

I måndags hade båda klasserna idrottsprov: idrottsskador, kroppsideal, doping och L-ABC/HLR.

Klasserna var väl förberedda genom tidigare föreläsningar, instuderingsfrågor och provet på Classroom i förväg. Nu väntar rättning och vi hoppas på fina resultat. Oerhört bra kunskap att ta med sig i livet. Vi kan alla göra skillnad!

På idrottslektioner över vi nu Pardans för fullt. Det är vals, bugg och foxtrot. Många har varit skeptiska till en början men nu börjar det lossna. Glada ungdomar som svingar runt till skön musik.

Fantastiskt att få uppleva som idrottslärare:)

En fin respons från Marie och Svenskan:

2 bilder från ena klassen (glömde fota andra) när de sitter och bara njuter och läser 😊. Helt knäpptyst och vi hör bara bladen som vänds.

//Marie

Denna vecka har vi även haft inspirationmässa. Flera intressanta föreläsningar om olika arbeten och verkligen olika vägar/ibland mkt krokiga för att komma dit:). Det är aldrig försent!!!

Tyvärr har sjukfrånvaron ökat igen. Det är alltid jobbigt med sjukdom men kanske extra känsligt nu under vårterminen i åk 9.

Viktigt! Försöka att ha koll på vad som missas både på lektioner och vad som ska lämnas in/prov. Det är tungt att hamna efter.

Inför nästa vecka:

Vi har nu Skräpplockardagar på skolan! Alla klasser kommer att hjälpa till med att göra vår omgivning ren och fin inför våren då vi sistas mer ute. 

På måndagens mentorstimme kommer vi i Solen att plocka skräp. Bra är om DU kan ta med arbetshandskar och klär dig lite mer oömt samt har bra skor. 

Kommande nationella prov.

NO: 6 April + Lab (ej specifikt datum)
Engelska: 26:e och 28:e April
SO: 3:e och 5:e Maj
Matte: 11:e och 13:e Maj

En påminnelse om att hålla koll på kommande prov och inlämningsuppgifter. Datum för sådant kommer ut på schoolsoft i första hand inte muntligt från pedagogen.

 

Kommande händelser:
Vecka 15 har vi ett välbehövt Påsklov. Viktigt att hämta kraft för kommande veckor.

Föräldramötet är planerat till sent april. Planen är att vi ska försöka avsluta som vi började med en kombination av föräldramöte och socialt umgänge.
I övrigt kommer en stor del av mötet gå till att ni föräldrar får lite planeringstid inför avslut.

 

Övrig information:
Stockholms län: Gymnasieval
Preliminär antagning: Klar 19 april
Omval: 19 april – 17 maj
Slutlig antagning: Klar 1 juli
Antagningsbesked: logga in på hemsidan för att se ditt antagningsbesked.
Sista svarsdag på antagningsbeskedet: 18 juli

Nu längtar vi alla efter vårvärme.

Hoppas på en fin helg! Malin, Patrik och Gottis