Solen veckobrev v.34

Veckobrev solen v.34

 

Tack för en fin uppstartsvecka alla härliga solar! Hoppas att ni haft det fantastiskt på Gotland trots regnrusk. Ni är ju alltsomoftast enormt bra på att gilla läget och göra det bästa av situationen. ni är solar i er själva helt enkelt!

Vi har kommit igång i flera skolämnen och det har varit en positiv men stundom pratig uppstart. Vi hoppas och tror att pratigheten får kreativt utlopp i kommande två veckors teaterprojekt och att den härliga stämningen fortgår.

Matte och NOTk

I matte inleder vi terminen med ett arbetsområde i ”Chans och risk – sannolikhet” som kommer handla om olika sätt att räkna på sannolikheter och tolka statistik – vad är säkra och osäkra eller rentutav omöjliga händelser? Hur syns det matematiskt? Vi blandar teori med olika former av spel och dobbel. Se bilder.

 

I NOTk mjukstartar vi med ett kortprojekt om Kryptogamer – Sporväxter där vi passar på att vara en hel del ute om vi får vädret med oss. Vi passade då också på att göra en miljöstädningsinsats i form av upphittat järnskrot vilket är i led med skolans Grön Flagg-certifiering.

 

Kommande veckors teaterprojekt

Under ledning av regissör Lisa och musiklärare Jonas med stöttning av mentorer och undervisande lärare kommer Solen de kommande två veckorna att arbeta med en specialskriven modern tolkning av ”Oliver Twist”.

Räkna med att alla skoldagar pågår 8.20 – ca14.00 förutom måndagar där vi börjar 9.30. En frukt att fykla på energi med och en vattenflaska tillgänglig är bra då vi kommer att byta en del lokaler och inte alltid vara nära Ladan. Skollunch enligt schema.

Kommande veckor:

v. 35-36 Teaterprojekt 8.20 – ca 14

fre 10/9 Premiär Teaterföreställning

14/9 SYV-info

16/9 Lemshagaspelen idrottsdag ute

29/9 Utvecklingssamtalsdag

Med önskan om en toppenhelg! /Mentorsteamet Solen