Solen veckobrev v 35

Hej alla Solenfamiljer!

Nu är vi äntligen igång på riktigt och har haft en hel skolvecka efter schemat. Vi tar med oss alla fina minnen, upplevelser och gemenskap från lägerskoledagarna och Gotland in i den här terminen.

Veckan som gick

Under mentorstiden i måndags gick vi igenom vad vi kommer att göra på mentorstiden under de kommande veckorna för att ni redan nu ska känna att ni har koll på vad som händer framöver. Vi följde även upp er upplevelse av Gotland genom ”two stars and a wish”. Det tar vi med oss både inför kommande aktiviteter, andra klassers Gotlandsresor och vi kommer även delge föräldragruppen dessa. Det var härligt att få höra att många var nöjda med resan. Vi fortsatte sedan i gemenskapens anda och ni fick spåna på aktiviteter vi kan göra tillsammans i klassen sista året – både i och utanför skolan. Dem kommer vi arbeta vidare med och även tipsa er föräldrar om på föräldramötet.

Resten av veckan har det varit uppstarter i de olika ämnena. I So:n har det varit fokus på valet och nästa vecka kommer det att vara skolval på skolan och husrådet kommer att vara lite extra ansvariga för detta. I matten jobbar vi just nu med sannolikhetslära där vi under veckan haft fokus på att förstå dess grunder genom olika aktiviteter och spel. Vi har också fräschat upp bråkområdet för att vi kommer behöva kunna det inför beräkningarna i sannolikhet. Några hann även med en utmaning med ett bråkpussel.

Veckan som kommer

Även nästa vecka kommer vi att ha en vanlig skolvecka enligt schemat. Det kommer som vi skrev arrangeras skolval. Tänk på att ha lite extra-koll på schemat. Det kan fortfarande komma lite småförändringar.

Övrig info

Föräldramöte 14/9

Den här terminen kommer vi att ha ett föräldramöte onsdagen den 14/9 på plats här i Ladan. Då kommer ni få träffa oss mentorer men även rektorerna och Maria Knutas-Wegner kommer att vara på plats. Vi ser framemot att träffa er!

Ni kommer även att bli inbjudna till ett möte med vår SYV Daniel och det kommer som det ser ut nu vara digitalt. Vi återkommer så snart vi vet exakt datum.

Utv.samtalen v 39

Dessa kommer i år, helt och hållet, att genomföras fysiskt på skolan. En del av samtalen kommer äga rum på på måndagen 26/9och heldagen för samtalen är onsdag den 28/9. Vi mentorer har skickat ut tider till er via mail. Mer info kommer om hur förberedelsen inför samtalen kommer att se ut.

Kör

Nu på måndag så drar vår nya musiklärare Stefan igång Stora Kören (elever från Ladan). Alla sångintresserade elever är välkomna till musikladan mellan 15:50-16:30.

Kommande viktiga datum

  • Ons 7/9 – Skolval (sker under lektionstid)
  • Tis 13/9– Lemshagaspelen
  • Ons 14/9 – Föräldramöte 18.00-19.30
  • Mån 26/9 – utvecklingssamtal på mentorstimmen
  • Ons 28/9 – utvecklingssamtalsdag

Ha en fin helg!

/Solenteamet