Solen Veckobrev V 35

Hej Solar!


  Nu har ni snart gått 2 veckor i skolan. Första veckan var ju schema brytande  med sammanhållnings dag och lägerskola till Gotland. Andra veckan så har vi startat upp skolarbetet i alla ämnen. Häng med från början , så kommer det bli ett fantastiskt sista år på Lemshaga.

Veckan som varit,

V 34

Tisdag; Kul att få träffa er igen.Upprop och ni planerade sammanhållnings dagen som ni höll i på Södersved.

Onsdag; Sammanhållningsdag på Södersved för alla elever och personal i Ladan. Det var en härlig dag. Alla kämpade bra. Vi fick en god pastasallad till lunch och några tappra passade på att bada.

Tors-Sönd så åkte ni till Gotland. Ni verkar ha haft det kul och mysigt. Så kul att ni kunde börja ert sista läsår med att få vara tillsammans några dagar. Tack till alla föräldrar som har ställt upp på olika sätt och gjort det möjligt för er elever.

V35

Vanlig skolvecka. Ni har fått ut era Ipads. Använd skydd på dem så de ej går sönder.

Veckan som kommer, 

Mån; På  mentorstid så förbereder vi inför utvecklingssamtalen.

Vanlig skolvecka.

Övrig viktig info

Utvecklingssamtalstider HT17
Respektive mentor kommer snart ha lagt ut bokningsbara tider för utvecklingssamtalen för HT17. Ni hittar dessa tider på SchoolSoft under fliken “Bokningar”.
OBS! Först till kvarn gäller! Det betyder att om ni ej har flexibla tider ber vi er gå in och boka en tid snabbt.

Uppdatera kontaktinfo på SchoolSoft
Vi ber alla föräldrar och elever kolla sina uppgifter i SchoolSoft under “Min Profil” så att de stämmer. Se till att all kontaktinformation är ifylld. Ni ändrar själva kontaktinformationen under “Min Profil”.

Vi ber även alla elever fylla i sina mobiltelefonnummer då många har lämnat det tomt.

Solen klasstelefon
I år kommer vi använda Solen klasstelefonen under schemabrytande dagar. Se till att spara numret redan nu så att du har den hela läsåret. Då kan ni alltid nå oss på den under schemabrytande dagar: 08-586 313 09.

Avtal att skriva på
Ni behöver skriva på avtalen nedan. Skriv ut (om ni kan), skriv på och lämna in dem till oss på tisdag/skolstart. Vi kan skriva ut åt er på tisdag om ni inte kan skriva ut hemma.

Allmänna datoravtal:  Avtal-Tekniska-hjälpmedel

Elever som har specialkost ska lämna in en ny infolapp om vad man har för kost/allergier. Detta är viktigt för köket. Lappen lämnas in till oss.

Specialkost blankett: Specialkost-blankett

Schema
Era schema kommer att läggas ut på nya hemsidan snart. Men kom ihåg att det finns risk för ändringar under första veckorna!

Skåplås
Kom ihåg att ni ska ha godkända lås på era skåp. Det finns att köpa från oss för 50kr om ni behöver ett.

Värdesaker
Vi vill påminna alla att ni bör inte ta med er värdesaker till skolan. Skolan avråder det. Det ni tar med er till skolan måste ni själva ta hand om och ha ansvar för. Ni kan låsa in dem i skåpen. Skolan ansvarar inte för värdesaker som försvinner.

Nötallergi
Kom ihåg att det är total nötförbud på hela skolan. Extra viktigt att ni tar detta på allvar nu då vi har mycket känsliga (luftburen!) nötallergiker i Ladan. Detta gäller även det som har spår av nötter.

Kommunikationspolicy
Vi vill påminna er att vi har ett kommunikationspolicy på Lemshaga. Läs igenom den så att ni vet vad som gäller på skolan.
Lemshaga_Kommunikationspolicy

Pingis på Lemshaga
Pingis på Lemshaga HT 2017

 

OBS! Trafiksäkerhet och mopeder
Det är flera av er som har eller kommer skaffa mopeder under läsåret. Vi vill påminna er om att inte köra vårdslöst vare sig på Lemshaga eller någon annanstans. Det är  dessutom absolut förbjudet att köra moped över skolgården!

Skjutsa inte utan hjälm, gör ej mindre genomtänkta omkörningar och kör ej fortare än de 50km/h som mopederna är byggda för.  Den största katastrofen som kan hända är att någon skadas på grund av detta.

Vidare kanske det inte är alla som  vet vad det innebär om det skulle hända något och mopeden är trimmad, så här kommer lite info kring detta:
Om olyckan skulle vara framme och man krockar/kraschar och mopeden är trimmad gäller inte försäkringen. Det kan bli en dyr historia att ta med in i vuxenlivet. Skulle det vara så att man för enkelhetens skull skrivit  mopeden på någon av vårdnadshavarna är det denne som är ansvarig för fordonet och då ansvarig för framförande av olovligt fordon, vilket i värsta fall kan leda till att man som ägare kan bli av med sitt körkort om mopeden stoppas av polis eller om olyckan är framme.

Kommande datum

  • 11 september – SYV info på mentorstid 10-12
  • 13 september – Föräldramöte kl 18.30 (SYV info)
  • 14-15 september – Skolfotografering
  • 18 september – Utvecklingssamtal, f.m
  • 20 september – Utvecklingssamtalsdag
  • 26/9, 5/10, 9/10 – Enskilda SYV samtal

 

 

Ha en Härlig helg!

Ann, Maggie, Henrik och Peter.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']