Solen Veckobrev v 4

Hej på er Solar.

Ännu en vecka har gått och nu är vi igång ordentligt.

I engelska har vi nu lämnat hjärnprojektet bakom oss, med en NP-liknande skrivuppgift. Vi kommer framöver att varva grammatik, skrivövningar, hörförståelse, läsförståelse med fokus på att vässa våra strategier inför de kommande nationella proven. Det kommer två grammatikprov framöver, ett vecka 7 och ett vecka 8, exakta datum ligger på school soft.

 

Påminnelse:

Om du känner att du behöver extra stöd, oavsett ämne, så är det superviktigt att du kontaktar lärarna direkt, för vårterminen har en förmåga att rinna iväg fortare än vi hinner blinka. Det är viktigt att sätta in hjälpen så snabbt det går!  DU måste säga till.

 

Nästa vecka är det mycket som händer.

Utvecklingssamtalen sätter igång, se till att ni har fyllt i era underlag och hört av er till de lärare ni önskar extra information ifrån.

Allaktivitetsdagen är på torsdag och ni behöver hålla er uppdaterade på just ert val och vad som gäller för just dig. Ska du ha matsäck? Utrustning? Vilka tider gäller? Kolla school soft och håll er uppdaterade. Fråga mentor eller ansvarig lärare om du undrar något.

Inspirationsmässan närmar sig med stormsteg och vi är i stort behov av deltagare som kan berätta om sina yrken, utbildningar, vägval i livet. Läs inbjudan och fundera på om inte just DU har saker att dela med dig av till våra elever. Kanske du känner någon annan som har möjlighet att komma hit? Förra året var en stor succé och gjorde stort avtryck på våra elever.

Inbjudan inspiratörer 2020

 

Nu återstår bara att önska er en fantastisk helg med mycket vila och energipåfyllnad.

Hälsningar Solen Teamet