Solen Veckobrev V. 43

Hej Alla!!

Hoppas alla är nöjda med veckan som gått. Det har varit mycket i skolan med prov och redovisningar. Nu har ni ett efterlängtat lov. Försök att vara ute i ljuset mitt på dagen. Träna och ät bra mat. Ni är välkomna tillbaka  utvilade och pigga v 45 och då har ni 7 veckor innan det är jullov. Nyttja tiden på lektioner och håltimmar.

Veckan som gick: På mentorstimman fick ni tid till gymnasievalet eller plugga till No tentan. Ni har haft No prov, 2 grupper har redovisat Världens mat i Hkk och några har haft Sp prov. Ni avslutade veckan med Halloweentema.

Veckan som kommer: V 45 efter lovet.  Solen grön ska på Livskunskap med Henke på tisdag. Samling 8:20 vid Ingarö kyrka. Åker tillbaka till skolan och har  lunch 12.10. Prov i Matte på tisdag, Fr prov på tors och Solen grön A har Hkk redovisning på onsdag.

Övrig viktig info

Lektionsrutiner: Ni går i nian nu!! Då förväntar vi oss mer än någonsin att du kommer i tid, har med böcker, penna och laddad iPad till VARJE lektion.

SYV-samtalen: Hoppas att ni som skall ha digitala samtal med Daniel bestämt dag och tid med honom. Glöm inte att berätta att du är elev från Lemshaga när ni kontaktar honom.

Inbjudan: Följande tips/inbjudan kommer från vår duktiga skolkurator Anna.

Matsalen: Hoppas verkligen att den senaste uppdateringen av schemat blev något bättre. Ni skall veta att vi gör allt vi kan för att få till det så bra som möjligt med era mattider. Det är inte ett lätt pussel att lägga när hänsyn måste tas efter rekommendationer från folkhälsomyndigheten. Så håll era mattider och lyssna lyhört på alla matvärdar som gör sitt yttersta för att få luncherna att flyta på så smidigt som möjligt för ALLA på skolan. Här behöver vi hjälpas åt att sätta jaget åt sidan till förmån för viet (hela skolan).

Studietid/håltimmar: De har funnits där varje vecka sedan starten på terminen. Vissa utnyttjar den tiden till skoljobb men efter vad som sas på utvecklingssamtalen borde det nog vara fler. Se det som en möjlighet att göra det mesta av jobbet när du är på jobbet!!

Kommande datum och aktiviteter:

v 45  Tis 3 nov Livskunskap –Solen grön, åker med Henke
V 46  Tis 10 nov  Livskunskap- Solen röd, åker med Cristin
v 48  Ons 25 nov  Muntliga Nationella prov
v 51    Fre 18 dec  Avslutning Kväll

Önskar er alla ett härligt Höstlov!!!

//Team Solen