Solen Veckobrev v.43

Hej alla Solar – nu är ni värda ett underbart härligt höstlov!

 

Hösten har gått snabbt och många i klassen kämpar för att nå fina resultat i alla ämnen. På mentorstiden fick alla elever dessutom gå en reflektionspromenad kring mål och måluppfyllelse. Prata gärna om det hemma. Det märks dock lite här och där att det behövs lov nu. Det blir lite bus och pyssel med annat och vi har pratat en del om vikten av att vi alla hjälps åt att skapa och påminna om en god arbetsro – så att ännu fler lyckas prestera det sista lilla som kan innebära ett höjt betyg. Många är trötta men klassen har kämpat med viktiga uppgifter ända fram till lovet. Vi påminner om att det man missat vid frånvaro oftast finns på classroom – gå in och titta vad du missat och fråga dina lärare om vad du kan göra för att ev ta ikapp. Då når du ännu längre!

Kärlek och njuta av utemiljön

På NO:n fortsätter vi arbetet om Kärlek och sånt med en fördjupningsupppgift. Många kreativa dilemmor illustrerade i formatet av klassisk ”Bullen Brevfilm” kommer det att bli. Inlämning efter lovet. Som ett led i detta att prata om vikten av samtycke, att prata med varandra och lyssna och känna in andras känslor och viljor och anpassa sig tillsammans har vi gjort övningen ”Handdansen”. Den går ut på att utan att nudda varandra och utan att separera handflatorna mer än 5 cm kunna både föra och följa en handdans samtidigt. Tack höstsolen som lyste på oss och Solar för positivt deltagande.

Hemkunskap

Den här veckan bakade flera av våra solar ruggiga men hemskt goda skräckkakor. Vi fick ta del av elevernas kreativitet när de från en klassisk mördeg skapade rysliga kakor. Veckan efter lovet är jag och hemkunskapar på Island (lovar att ta med hardfiskur och flatkökur með hangkjöti hem till er) men jag ser fram emot att höra från vikarien och se bilder på kreativa kakor som nästa grupp solar skapar. Jag hoppas att alla får ett skönt lov med möjlighet att spendera lite tid i ett kök eller uppleva nya smaker. Vänligen, Lollo

 

 

Påminnelse Prao:

Glöm inte att söka praoplats. Det är alltid bra att vara ute i god tid. Kanske ni vill praoa på samma plats både under hösten och våren? Kanske är det en ingångsport till sommarjobb, eller bara en möjlighet för er att öka ert kontaktnät och skapa goda meriter för framtiden.
Prao-blanketten hittar ni här: Praoblankett

Kommande:

Vecka 44 – Höstlov

Vecka 45 –
Solen tar sitt spex-foto under mentorstiden.

Deadline för sommarpratet (Svenska)

Deadline för Kärleksfördjupning (NO)

Vecka 47  –  Besök av Polarna

Röd måndag, grön torsdag.

Gymnasiemässa digitalt 25-27/11.

Vecka 48 –  Muntliga nationella prov

Vecka 50 – Prao

Vecka 51 – Sista skolveckan och julavslutning