Solen veckobrev v 47

Hej alla Solar!

Tack för den här veckan. Nu är det verkligen mörkt ute, se till att ta del av det lilla ljus som vi får under dagarna. Ta en promenad eller häng lite utanför framför Ladan på rasten – det gör gott för dig!

Veckan som gått

På mentorstiden fortsatte vi förbereda vårt besök på Gymnasiemässan. Vi tog hjälp av tidningarna vi fått och hemsidan https://www.gymnasiemassan.nu/ för att bl a veta vad man kunde ställa för frågor och vilka skolor som ställde ut och vart.På torsdagen var det dags för besöket och vi hade fått en tid för insläpp, nytt system för i år, men vi kan väl inte riktigt säga att det nya insläppssystemet var bättre. Vi kom iallafall in tillslut och många verkade nöjda med besöket. Ett steg närmare mot gymnasievalet. Nästa steg i processen kan vara att gå på öppet hus på skolorna och kanske även en ”prova-på-dag”, så håll utkik på när de skolor du är intresserad av har detta.

Solen röd har varit på livskunskap och nästa vecka är det Solen gröns tur. Temat i år handlade om framtiden, men bjöd även på en del samarbetsövningar.

Annars har det gått mycket tid till att förbereda oss inför de nationella proven i matematik, svenska och engelska den här veckan. Eleverna har suttit i sina grupper de kommer vara i nästa vecka och bl a tränat på gamla nationella prov, titta på bedömningsmatriser och fått andra tips. Ni är grymma – det kommer att gå jättebra!

I övrigt är det mycket annat också igång bl a jobbar vi med syror och baser i kemin . På labbtimmarna tränar vi bl a på att planera, genomföra och utvärdera laborationer. Det är roligt att se hur det lyser i ögonen på er när ni får ta på en labbrock och labba inne i labbet.

Veckan som kommer

  • 26/11 Solen grön livskunskap 8.30-11.30 i Ingarö församlingsgård. Därefter skoldag som vanligt.
  • 27/11 Muntliga nationella prov i matematik, svenska och engelska. Inga andra lektioner den här dagen. Håll koll på vilken tid och vart just du och din grupp ska vara på plats. Schemat och grupperna ligger på schoolsoft. Det går bra att ta med något litet att äta eller dricka i pauserna om du vill.

Kommande datum

  • 5/12 Ung företagsamhet – tider och mer info kommer när det närmar sig.

Ha en riktigt skön helg!

/Solenteamet