Solen veckobrev v.50-51

Hej Solar!

Nu är det bara 4 skoldagar kvar på terminen!!! Terminens betyg börjar sakta ta form men redan den 15:e december påbörjar vi nästa betygsperiod. Er SISTA på högstadiet så tänk på att en lektion inte är mindre viktig för att de är i mitten av december…

Veckan som varit

En välspeckad vecka som innehållit både prov och inlämning…
I måndags var sista chansen för alla att göra omprov/prov, det blev faktiskt ett stort gäng som dök upp på morgonkvisten!
I tisdags var det livskunskap för Grön, super trevligt!
I onsdags var det Luciafirande, det ett vackert och samspelt Luciatåg!

Veckan som kommer

Onsdag
Onsdagen den 20/12 kommer alla som vill att kunna åka skridskor på Ekvallen. Samling där 08:20 med hjälm och skridskor samt klubba för den som vill. Vill man inte åka eller inte har skridskor så erbjuds man en dubbeltimma So i
skolan. Så två fantastiska erbjudande. Vad väljer du?? Mer info finns på Nyheter på Schoolsoft!

På onsdag kommer vi även att ha årets jullunch (OBS! flyttad från torsdagen). Vi lägger ut mer info om detta på SchoolSoft under veckan som kommer.

Torsdag
På torsdag är det en vanlig skoldag men vi har julavslutning på kvällstid. Ladans elever ska samlas utanför Vårdcentralen kl 18.00. Vi kommer att ha fackeltåg till Gustavsbergskyrka. Ladans julavslutning i kyrkan är kl 18.30-19.15. Därefter är det Jullov!

Hoppas ni vilar ordentligt och kommer tillbaka till vårterminen fulladdade med energi, ork och vilja!

Övrig viktig info

Skåpen
Vi vet inte hur vi skall göra för att få alla att skaffa ett lås till sitt skåp? Är ni inte rädda om era saker? Tänk på att ni även är ansvariga för skolböcker. En förlorad bok kostar en slant och det finns väl mycket roligare saker att lägga pengarna på!

Minimässa
Flaggar redan nu för att vi mentorer har börjat fundera kring att anordna en liten minimässa för våra elever. Det vi tänker är att bjuda in er föräldrar (eller äldre syskon/grannar..) till att komma hit till oss och prata med våra elever, era barn, om olika yrken. Hur kan man göra för att bli just ditt yrke? Kan mitt gymnasieval möjligen göras enklare om jag får reda på mer saker om olika yrken? Har man erfarenheter av att nyligen lämnat ett gymnasium? Varför inte komma och berätta!!
Börja fundera om just du kan vara intresserad. Mer info över när och hur kommer längre fram.

Nobeltävling
Nu är det snart dags att dela ut Lemshagas Nobelpris i fantasi och kreativitet! Lemshagas Nobelpris i fantasi och kreativitet delas ut på skolavslutningen den 21 december 2017. Deadline för inlämning av bidrag är idag, fredag den 15 december. Tack till alla som har skickat in bidrag!

Vårterminen och NP
Vårterminen 2018 börjar den 8 januari med en vanlig skolvecka. Vi vill påminna alla elever och vårdnadshavare i åk6 och åk9 att skolan beviljar ingen ledighet under vårterminen på grund av Nationella Proven.

 

Kommande datum

  • onsdag 20 december  – Vanlig skoldag förutom jullunchen. Info kommer på Nyheter.
  • torsdag 21 december  – Vanlig skoldag och sedan Julavslutning på kvällstid
  • måndag 8 januari – Skolstart för VT

Önskar er alla en mysig 3:e advent!!!
/Henrik, Maggie och Ann

Image result for god jul

Image result for mistletoe xmas

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!
ÖNSKAR
LADANS PERSONAL

Image result for mistletoe xmas

PS: Vi ses igen måndag 8 januari 2018!

2 kommentarer

  • Carin Kamsvåg säger:

    Stort tack för den här terminen, hårt jobb för eleverna, men med stöd av varma och engagerade lärare… och av alla de andra eleverna. Bra jobbat. God Jul och Gott Nytt Års till alla!

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']