Solen veckobrev vecka 10

Hej fina Solar!!

Vilka märkliga veckor rent väderleksmässigt vi haft. Från riktig vinter till en härlig smak av våren och tillbaka till vinter/höststorm. Det verkar som om man får behålla mössa och tjockjackan  på ett tag till. Oavsett väder kan vi ju hälsa ljuset på allvar välkommen tillbaka. Så skönt att slippa åka både till och hem från skolan/jobbet i mörker. Pandemin släpper ju tyvärr inte taget om vårt avlånga land så vi behöver fortsätta göra allt vi kan för att begränsa smittan. Håll avstånd, tvätta händerna och stanna hemma vid symptom!!

Veckan som gick: En helvecka på distans flöt på riktigt snabbt. Det verkar som om det fungerat bra för de allra flesta. Viktigt att verkligen utnyttja varje lektion ni har så effektivt som möjligt. Under torsdagens idrottspass fick alla elever reflektera över sin arbetsmiljö under distansundervisning. Det var många bra saker som togs upp! Vi skulle gärna vilja att ni sätter er ner tillsammans med era ungdomar och tittar på vad de skrivit. Ni föräldrar är viktiga här för att hjälpa till på olika sätt.

Veckan som kommer: Vi hälsar GRÖNA klassen välkomna tillbaka på ”heltid” i skolan. RÖDA klassen fortsätter med distans mån, tis och tors men är i skolan på onsdag och fredag. Precis på samma sätt som innan lovet. Vi gör vårt yttersta för att era provschema skall vara så rimliga det bara går. Inte helt lätt när lektioner försvinner och veckorna byts. Märker ni av att det blir trångt och väldigt mycket så prata med oss mentorer så försöker vi vara behjälpliga men vi får räkna med att det blir några tuffa veckor framöver.

Övrig viktig info

Vi kommer att ha ett föräldramöte efter påsklovet då vi kommer att prata gymnasievalet igen, då har eleverna fått sina preliminära val. Vi kommer också prata om Solarnas avslutning. Vi återkommer med dag o tid.

Inspirationsmässan: En liten påminnelse till alla er föräldrar. Kontakta Maria K-W för att ge våra ungdomar en möjlighet att lyssna på intressanta yrken.

 

Schoolsoft/planering: Det är mycket som händer i skolans olika ämnen. De allra flesta av våra elever behöver hjälp med planering och struktur av skolarbetet. Ta för vana att sätta er ner tillsammans för att kolla av vad som är på gång och vilken hjälp era barn vill ha.

Nationella proven: De ordinarie proven kommer som ni vet inte att genomföras i år. Däremot har skolverket tagit fram ett bedömningsstöd (likvärdigt nationella proven) i samtliga ämnen som vanligtvis har NP. Det kommer vara upp till varje lärare att besluta om dessa skall användas i sin helhet eller enbart utvalda delar.

Mattestöd: Gratis Live Hjälp i Matte.   https://mailchi.mp/67b9e0fb5d16/gratis-live-hjlp-i-matematik?e=e82acfe2e3

Kommande datum

v.11 Vi välkomnar Solen grön tillbaka. Röda i skolan ons och fre.
V.12 Vi välkomnar Solen röd tillbaka. Grön i skolan ons och fre.
v. 13 – onsdag: Inspirationsmässa
v.14 Påsklov
v.15 – torsdag: Preliminära antagningarna kommer ut och omvalsperioden startar.

Då önskar vi er alla en härlig helg!!

//Ann, Cristin och Henke