Solen veckobrev vecka 17

Hej Solar!

23!! Smaka på den siffran. 23!!
Så många skoldagar har ni nu kvar på er högstadietid. Det är ju helt galet!
Samtidigt gäller det ju då att utnyttja varje minut under varje lektion (oavsett i skolan eller via distans) till det som skolan är tänkt för. Nämligen ansvarstagande för sin egna utbildning. Ni kan alla lita på att vi från skolan kommer finnas där för er hela vägen men DU behöver både fysiskt och psykiskt delta efter allra bästa förmåga!!!

Veckan som gick: Ni har slitit hårt och för det beundrar vi er! Den ena större bedömningsuppgiften har avlöst den andra men känslan är att de allra flesta har känt sig nöjda med sina prestationer. Det har varit små ändringar i era scheman. Dessa gör vi för att ge er de allra bästa förutsättningarna för att kunna visa upp era kunskaper. Vi gör det här tillsammans så visa respekt och ödmjukhet inför de förändringar vi tvingas göra.

Veckan som kommer: Vi hälsar gröna gänget tillbaka till skolan på “heltid”. Solen Röd har distansundervisning mån, tis och torsdag. På onsdag har vi en schemabrytande dag för hela skolan. För er del i Solen innebär det slutprov i matte och hemkunskap/No. Vi kommer lägga ut schemat för dagen som en nyhet på schoolsoft.

Övrig viktig info

Föräldramötet: Vi vill rikta ett varmt tack till er alla som hade möjlighet att närvara under onsdagens föräldramöte. Med hjälp av ert engagemang blir allting så mycket lättare på alla sätt. Minnesanteckningar finns utlagda som en nyhet på schoolsoft till alla er vårdnadshavare. Hoppas att alla har haft möjlighet att ta del av dessa!!

Mobiler: Vi har under en tid märkt att många elever “glömt” bort att vi är en mobilfri skola. Därför är det många som nu går med sina mobiler i fickan under skoldagen i stället för att låsa in dem i skåpet. En av anledningarna till att vi är mobilfria är för att vi vet att mobilen tar fokus från undervisningen när det surrar till. Därför skall mobilerna vara i skåpet under skoldagarna och inte i fickan. Saknar du lås på ditt skåp går det jättebra att lämna in den till oss så håller vi den inlåst under dagen.

Vecka 19: Måndag är studiedag och torsdag-fredag är lovdagar. Tisdag och onsdag är rättningsdagar för oss i personalen men också ett tillfälle för oss att “kalla in” elever som kanske riskerar något betyg eller som missat någon större bedömningsuppgift. Det här är inte valfritt för eleven, utan blir man kallad så kommer man!!!! Det kan handla om allt ifrån en halvdag till två hela dagar.

Gymnasievalet: Nu är det cirka två veckor kvar till omvalsperioden stänger. Du kan göra hur många ändringar som helst eller helt enkelt inte göra någonting, om det fortfarande är det första valet som är ditt slutliga. Ni behöver inte skicka in något eller skriva ut och lämna något till oss.

Distansundervisning??: I dagsläget lutar det åt att alla elever åter kommer vara på plats i skolan på heltid från vecka 20. Vi har dock under året lärt oss att saker och ting snabbt kan ändras….. Så viktigt att hela tiden ta del av den info som läggs ut på schoolsoft.

Kommande datum

v.18-onsdag: Specialschema med Hkk/NO och Matteprov
v.19 – Se mer info ovan.
v.23 – Avslutningsveckan, mer info kommer komma framöver.

Önskar er alla en trevlig Valborgshelg! Var rädda om er!!!!!

//Ann, Cristin och Henke