Solen veckobrev vecka 21

Hej Solar!!

Nu är det inte många dagar kvar av grundskolan!!! Två veckor är allt ni har kvar på alla era år här på Lemshaga. Det känns ju smått overkligt. Ni har kommit till den punkten där orden ”det här är sista gången vi……” kommer användas i olika sammanhang. Ta vara på de få dagar ni har kvar och låt de sista dagarna skapa fina minnen att bära med sig.

Veckan som gick: Vi hade för ovanlighetens skull alla elever på plats under mentorstiden. Upplägget var däremot lite olika för klasserna. Röda gänget redovisade miniprojektet ”Min tid på Lemshaga” medans gröna fick tillbaka matteprov samt fick en stund för förberedelse av redovisning. Veckan har annars präglats av lampbyggen (och lite strömavbrott…)!! Fliten har lyst inne i slöjdsalarna och vi hoppas verkligen att ni blev nöjda med era skapelser.

Veckan som kommer: Solen röd har distansundervisning på måndag och tisdag. Därefter kommer alla solenelever att vara på plats under de återstående skoldagarna. Många säckar skall knytas ihop under den sista ”vanliga” skolveckan så det gäller verkligen att ta vara på tiden som ges. Under onsdag-fredag (när alla är på plats) kommer vi att anordna någon trevlig aktivitet varje dag som är riktad till och för Er. Vill inte avslöja något i förväg utan ni får ta emot med öppet sinne!!
Ni kan däremot redan nu börja förbereda er på hur ni skall gratulera oss i personalen, för på fredag 14:00 går volleybollmatchen av stapeln nere på Lemshaga Arena……!!!!!!!!!!

Övrig viktig info

Inför tillbakalämning av tekniska hjälpmedel:

Nu när skolavslutningen på Lemshaga närmar sig så kommer här lite praktisk information kring inlämning av lånad utrustning samt vad ni bör tänka på gällande era digitala konton på Lemshaga.
Inlämning av iPad/Dator sker tisdagen 8/6 mellan klockan 09.00-12.00. Lemshagas IT-tekniker sitter i Hjärtat i Ladan och tar emot. Lemshaga vill ha tillbaka iPad/Dator, laddarkabel samt laddakloss och tangentbord/skyddsfodral. Om det finns fysiska skador på iPad/Dator utöver vad som anses vara normalt slitage så kommer Lemshaga att skapa ett försäkringsärende och efterfakturera skolans självrisk för den uppkomna skadan.
Din skolmailadress (ditt.namn@lemshaga.se) och Google Apps-konto kommer att vara aktiv över sommarlovet fram tills den sista juli. Den 1 Augusti inaktiveras samtliga avgångelevers konton. Så innan dess är det klokt att:
  1. Via en dator logga in på din @lemshaga.se-adress på följande länk: https://takeout.google.com där man på ett enkelt sätt kan ladda ner samtliga dokument, mail, Classroom-uppgifter, etc man önskar spara.
  2. Logga in på alla externa tjänster där du registrerat dig med din @lemshaga.se-adress (t.ex Discord, What’s App, etc) och ändra till en annan mailadress som du har tillgång till efter den 1 Augusti. Många tjänster använder sig av den mailadress man angett om man t.ex behöver återställa lösenord. Om man inte i förväg ändrar till en adress som man har tillgång till så riskerar man att inte komma åt tjänsten/kontot igen.
Mvh
Martin Anmark
IT-tekniker på Lemshaga Akademi

”Avslutningslunchen” Torsdag 10/6
Du har väl inte glömt att anmäla om du kommer eller inte kommer!!!
Mail skall skickas till: maria.knutas-wegner@lemshaga.se
Sista skolveckan:
Måndag: Alla elever följer ordinarie schema på plats i skolan. Sista dagen för oss att sätta betyg och fylla i matriser.
Tisdag: Städning av skåp och klassrum. Inlämning av iPad/dator. Lunch på skolan och därefter promenad i närområdet för fika och eventuellt bad.
Onsdag: Klassens dag. Eftersom vi inte skall åka iväg i kollektivtrafiken så tänker vi oss ett skönt badhäng på Södersved.
Torsdag: Förskjuten skoldag. Ni börjar 17:00!!!
Fredag: Avslutning. Vi träffas utanför Ladan 10:50
Start och sluttid för tisdag och onsdag kommer vi kommunicera via Schoolsoft!!

Kommande datum

v.22 – Måndag, tisdag har Solen Röd distansundervisning
v.22 – Onsdag-Fredag: Alla elever på plats i skolan!
v.23 – Avslutningsveckan, se info ovan.

Häng i nu sista veckorna och njut av en förhoppningsvis härlig helg!!

//Ann, Cristin och Henke