Digitalt avslut för åk 9…

Här kommer information till elever i årskurs 9. Det är dags att börja förbereda sig på att spara ner alla arbeten och bilder från skoltiden. Här kommer en check-lista på vanliga frågor om vad man bör tänka på.

  • Elevers Google-Apps konto (dvs, er lemshaga-mail) kommer att raderas den sista juli i år. Ni har möjlighet att logga in och spara ner allt fram tills dess. Efter det datumet så raderas ert Lemshaga-konto.
  • Många av er har sannolikt uppgett er Lemshaga-adress när ni registrerat er på diverse sidor och forum på internet. T.ex Apple-ID, FaceBook, Snapchat, Pokémon Go, etc, etc. Logga in på respektive tjänst och uppdatera till en ny aktiv mailadress som ni använder.
  • Det är inte möjligt att köpa loss skolans iPad eller dator.
  • Inlämning av iPad eller Dator samt kringutrusningen (Skydd, tangentbord, laddare och sladd) sker den 1/6.
  • Innan ni lämnar in så önskar vi att ni har loggat ut från iCloud och tagit bort eventuellt lösenkodslås. Ni får jättegärna radera allt innehåll och alla inställningar på egen hand.

Google Apps har en tjänst där man kan spara ner alla mail och allt man har gjort i Google Drive. Den tjänsten kallas för “Takeout” och den hittar man här: http://takeout.google.com

En kommentar

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']