Solens veckobrev v.36

Denna vecka startade vi med våra utvecklingssamtal. Tack för fina och spännande samtal. Mycket fokus ligger självklart på betyg och val till gymnasiet men också på hur man bäst lägger upp sin planering både för kort och längre tid.

På mentorstiden förra terminen hade vi planeringstid. Under denna termin kommer vi jobba mest med årets övergripande mål- normkritik. Då finns det möjlighet att stanna kvar 10 minuter efter mentorstiden och få lite hjälp med sin planering.

I år erbjuder skolan läxhjälp varje måndag kl. 8.20-9.20 samt varannan vecka enligt ditt schema. På måndagar har vi pedagoger ett rullande schema för detta och på tisdag/onsdag är det Johan som finns på plats. En fantastik möjlighet att göra sina läxor under skoldagen.

 

Veckan som kommer:

Måndag- läxhjälp 8.20-9.20

Tisdag- teater- föreställningen-Dina, mina och våra. Om mänskliga rättigheter i Gustavsberg kl.12.30. Bussen går kl. 11.39 från Lemshaga, framme i Gustavsberg kl. 11.52. Vi samlas utanför Gustavsberg teatern kl. 12.20. Föreställningen är ca 2 timmar vilket betyder att ni slutar där ( om du har lämnat in ansvarsöverlåtelse avtalet). Annars slutar skoldagen på skolan.

Övrig information

Fiket på skolan har inte ännu kommit igång. Dagarna är långa och på eftermiddagen behöver man extra energi. Ta gärna med frukt, smörgås eller ngt annat att ladda batterierna med. I matsalen kan du köpa mellis för 10:-/dag.

Boka redan nu in in dina föräldrar den 12.e oktober kl.18-20 då det är föräldrainformation/möte med fokus på Gymnasivalet. Daniel Hailemariam( Syv) kommer. Du kommer sen att få 30 min egen tid med honom då du kan ställa dina frågor inför gymnasievalet. Självklart är det bra om du innan denna tid funderar själv på vad du just nu har för tankar. Du kommer även att få en förberedelsetimme på skolan.

Vi vill också förtydliga att vi i åk 9 inte har någon Prao. Orsaken till att den är bortplockat ligger främst i att så mycket tid som går bort till de nationella proven.
Kontakten med omvärlden är fortfarande en viktig del och vi har som plan att under våren titta på hur man skriver ett CV. Tanken är att eleverna sedan använder detta för att eventuellt söka ett sommarjobb.

 

Vi hoppas att du får en skön helg! Charlotte, Patrik och Gottis

 

 

 

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']