Solens veckobrev V.42

Hej solar!

Veckorna går och vi närmar oss med stormsteg höstlovet. Detta betyder att vi är halvvägs in i termin 1 av åk 9, Jösses vad tiden går fort.

Under veckan har vi åter haft fokus på samtal med SYV. Nu har alla haft möjlighet att ha sina samtal med Daniel och vi hoppas samtalen har skapat ytterligare klarhet inför gymnasievalet. Ta vara på den informationen ni fått så jobbar vi vidare mot att ni ska nå era mål.

Veckan har också gått i orienteringens tecken. Kanske inte bästa turen med vädret men bra kämpat solar!
Som en härlig avslutning har solen också haft sott första so-prov för läsåret. Vilket härligt engagemang och intresse för att lära det har varit hela vägen fram till provtillfället. Det är tydligt att eleverna dels tycket att området samhällsekonomi varit spännande och intressant men även sett att detta är något man ”faktiskt” har nytta av i framtiden. BRA JOBBAT!

Påminnelse:
Glöm inte att söka praoplats. Det är alltid bra att vara ute i god tid. Kanske ni vill praoa på samma plats både under hösten och våren? Kanske är det en ingångsport till sommarjobb, eller bara en möjlighet för er att öka ert kontaktnät och skapa goda meriter för framtiden.
Prao-blanketten hittar ni här:
Praoblankett

Kommande:

Vecka 44 – Höstlov

Vecka 45 – Deadline för sommarpratet (Svenska)
Solen tar sitt spex-foto under mentorstiden.

Vecka 48 – Muntliga nationella prov

Vecka 50 – Prao

Vecka 51 – Sista skolveckan och julavslutning

 

Ha nu en fantastisk helg!

Önskar solens mentorer.