Solens veckobrev V.49

Hej Solar!

Veckan flyger fram och snart når vi målgång för denna termin.
Ibland kan det vara bra att stanna upp för at reflektera över vad har jag egentligen upplevt senaste veckan?

Veckan började precis som vanligt men redan på tisdagen fick vi alla möjlighet at uppleva något mycket speciellt. Tobias Rawet, en överlevare från förintelsen gästade Lemshaga och bjöd på sin otroliga och fruktansvärde berättelse om hur han överlevde ett av modern tids värsta brott mot mänskligheten, förintelsen.
Efter en och en halv timmes berättande besökte Tobias klasserna i åk8 och 9 så eleverna kunde få ställa alla de frågor som dök upp under morgonen och som man kanske redan hade med sig. Samtidigt synliggjordes massa av elevernas tankar. Dessa kommer finas i ladan för att påminna om om vad vi hört och sedan visas upp under skolans dag.

Våra två sista veckor kommer att tuffa på som vanligt med bara små avbrott i schemat.
Kommande tisdag 11/12 åker solen grön på livskunskap.

På torsdag firar vi lucia. Denna dag börjar vi lite tidigare än vanligt. Vi samlas redan 07.45 utanför Ladan. Glöm inte att ta med ett sittundelag. För denna tidiga morgonstund kommer ni få komp-ledigt mentorstiden den 17/12 (om man inte har saker att ta igen).

Adventskonsert.
Måndagen den 17 dec kl 18.00 kommer vi ha en liten adventskonsert med skolans körer i musikladan. Alla är välkomna men man måste ha biljett!
Det blir trångt men härligt! Från måndag den 3 dec kommer det finnas gratis biljetter på expeditionen för att vi inte ska överträda brandreglerna för musikladan (max 4 per familj).
Högstadiets kör Ladankören, mellanstadiets kör Mellankören och lågstadiets kör Lilla kören medverkar.
Kommande datum:
Tisdag 11/12 – Solen grön på livskunskap
Torsdag 13/12 – Lucia, samling 07.45 utanför ladan
Onsdag 19/12 – vår traditionella jullunch
Torsdag 20/12 – Avslutning