Solens veckobrev v.11

Solens veckobrev v. 11

Så har ännu en vecka formligen flugit fram. Solen kom till oss och tisdagen förgylldes dessutom av en härlig skidresa till Romme som de flesta Solar kunde komma med på. Vi hade trevligt och roligt på både bussfärd och i skidbacken och busschauffören Anders låter hälsa att ”det var ett av de trevligaste gäng han någonsin kört”. Vi är såklart stolta och glada över detta och över allt gott kamratskap vi kunde se i backen där kompisar väntade in, anpassade sin åkning, peppade och hjälpte varandra med stort som smått och höll en positiv min trots seg väntan i uthyrningen. Rommes backar visade trots en del smörsnö i backen sina finaste sidor och solen gav kraft och glädje. Tack Solenelever för en härlig dag!

 

Veckan som följde efter friluftsdagen har dock många elever visat sig lite trötta. Många kommer fortfarande sent på mornarna och vi vill uppmana till att försöka sköta detta bättre. Det är många prov som nu stundar och en god natts vila, en frukost du står dig på och en planering med lite marginal kommer både du själv och kamraterna att vinna på.

NP börjar kommande vecka och först ut är svenskan, tisdag och torsdag. Vi startar 8.20 båda dagarna och proven pågår fram till lunch. Kom utvilad och mätt, gärna med vattenflaska med. Det blir långa dagar.

 

Information:

Inspirationsmässan 2022 30/3 – alla elever kommer att få välja inspirationspass på mentorstid.
Tack till alla som anmält sitt deltagande i att komma och inspirera våra ungdomar!

Övrig information:
Stockholms län: Gymnasieval
Preliminär antagning: Klar 19 april
Omval: 19 april – 17 maj
Slutlig antagning: Klar 1 juli
Antagningsbesked: logga in på hemsidan för att se ditt antagningsbesked.
Sista svarsdag på antagningsbeskedet: 18 juli

Nationella provdatum
Svenska: 22:a och 24:e Mars (kommande vecka)

NO: 6 April + Lab (ej specifikt datum)

Engelska: 26:e och 28:e April

SO: 3:e och 5:e Maj

Matte: 11:e och 13:e Maj

 

Se nu till att njuta av den härliga soliga helgen-våren är påväg:) Gottis, Patrik och Malin