Solens veckobrev v.14

Veckan innan påsk har verkligen varit fylld med aktiviteter av olika slag – Nationellt Prov i NO som Solarna genomförde med bravur, prov i SO, olika redovisningar och inlämningar och dessutom uppstart nya projekt. Det märks att det är vårtermin år 9 både i aktiviteten och i arbetsinsatsen och fokus. Heja er Solar för kämpainsats och pepp av varandra! Nu är ni verkligen värda lov!

På torsdagseftermiddagen valde Gottis och Malin att lägga lite tid till teambuilding och gemenskap i form av lite friluftsliv trots ruskväder samt en introföreläsning om ett hälsoprojekt. Detta togs emot lite tveksamt först men utvecklade sig till en himla trevlig stund trots snöblandat regn. De allra flesta gav tummen upp efteråt och ytterst få hade hellre velat ha teorilektion. Grillade äpplen med kanelsocker och vår tradition S´mores är gott och att tälja, hänga med kompisar i frisk luft samt att elda skapar gemenskap som lyfter!

 

Kommande vecka:

Direkt efter lovet (tis 19/4) kommer Solarna att genomföra lab-delen av NP i Biologi. (Solen har labbet hela tisdagen och de kommande tisdagarna är det andra olika NP planerade, därav direkt efter lovet). Eleverna genomför provet enskilt men i grupper om 5 och 5. Eleverna kommer därför att behöva gå ifrån ordinarie lektion för att genomföra sina prov. Provet tar totalt ca 60 min. Schema  – se schoolsoft.

 

Kommande nationella prov

NO: Lab 19:e April
Engelska: 26:e och 28:e April
SO: 3:e och 5:e Maj
Matte: 11:e och 13:e Maj

En påminnelse om att hålla koll på kommande prov och inlämningsuppgifter. Datum för sådant kommer ut på schoolsoft i första hand inte muntligt från pedagogen.

Kommande händelser

På måndagens mentorstimme v. 17 kommer vi i Solen att plocka skräp. Bra är om DU kan ta med arbetshandskar och klär dig lite mer oömt samt har bra skor.

Föräldramöte är planerat till sent i april/början av maj. Planen är att vi ska försöka avsluta som vi började med en kombination av föräldramöte och socialt umgänge. Vi återkommer med datum. I övrigt kommer en stor del av mötet gå till att ni föräldrar får lite planeringstid inför avslut.

Övrig information

Stockholms län: Gymnasieval
Preliminär antagning: Klar 19 april
Omval: 19 april – 17 maj
Slutlig antagning: Klar 1 juli
Antagningsbesked: logga in på hemsidan för att se ditt antagningsbesked.
Sista svarsdag på antagningsbeskedet: 18 juli

Med önskan om att ni alla har/haft ett toppenhärligt påsklov!