Solens Veckobrev v.18

Så har ytterligare en vecka flugit fram och som ni kämpar – Heja er Solen! Det är prov, inlämningsarbeten, sista svåraste stoffet och slutprojekt var och varannan lektion och det märks att många är trötta men ni kämpar väl! Två veckors skolkämp kvar!

I onsdags hade vi mingel och föräldramöte – tack alla som kom, alla som hjälpte till och alla som gjorde kvällen både givande, produktiv och trevlig. Tack också alla som tagit på sig olika uppdrag för att göra Solens skolavslutning till en toppenvecka! Minnesanteckningar kommer på schoolsoft kommande vecka.

   

Matte/NOTk

I matte har vi arbetat med geometri i form av likformighet och Pyhagosas sats och även på olika sätt förberett oss inför de kommande Nationella Proven. För den som eventuellt vill repetera lite mer finns länkar i classroom. Viktigt att veta inför proven är att detta prov är absolut inte allt – allt du visat på lektionerna spelar stor roll och det allra viktigaste är att göra sitt bästa. Och om det går åt skogen så hjälps vi åt att hitta en lösning på det med.

I NOTK jobbar vi med kemiteknik – analysteknik med reagenser och lågfärg och formlem som ska balanseras, materialteknik där man måste ta ställning till för- och nackdelar och resonera kring både lämplighet och miljötänk. Planen är att projektet mynnar ut i en egen idé till uppfinning – en förbättring eller en helt ny ide som vi sedan skapar prototyp, ritar skisser, resonerar kring materialval och målgrupp och till sit saluför med lite reklam till. Vecka 20 blir projektvecka på både Ma, NO och teknik kring detta. Se några bilder på delar av vad vi gjort. Fantastiskt tryggt är att det går att laborera säkert i helklass. Hjälpsamma duktiga elever!

 

 

 

Kommande:

  • Nationellt Prov i Matematik  Ons 11/5 8.45-11.30/12.00 samt fre 13/5 8.45 – 11.00/11.30. Kom utvilad och mätt. Ta gärna med en vattenflaska och en energihöjare (ej läsk eller godis). Vi bjuder på en smörgås och saft/te i pausen på onsdagens prov. Vid fredagens prov bjuder vi på en frukt.
  • Onsdag 11/5 Skolans dag 13.15-15.30 – Välkomna att ta del av vår verksamhet, mingla med andra elever och föräldrar på skolan och att handla fika av Mars.
  • Måndag 23/5 är det omvärldsdagen. Eleverna ska arbeta ihop en peng för att sedan donera till en framröstad välgörenhetsorganisation.
  • v.21 Kristi Himmelfärdslov samt studiedagar (Lärarna rättar och sambedömer Nationella Prov)
  • v.22 Praovecka (samt kompletteringar, kommuniceras individuellt)
  • 7-8/6 Avslutningsmys med klassen
  • 9/6 Niornas fest
  • 10/6 9.00 Skolavslutning

Övrig information

Omval gymnasiet: 19 april – 17 maj
Slutlig antagning: Klar 1 juli
Antagningsbesked: logga in på hemsidan för att se ditt antagningsbesked.
Sista svarsdag på antagningsbeskedet: 18 juli

Då önskar vi er alla en fortsatt trevlig helg och en bra kommande vecka!

Med vänlig hälsning Gottis, Patrik och Malin