Solens veckobrev v.38

Hej alla Solar med familjer!

Så var det då dags för filmpremiär av Solens teaterprojekt ”Oliver Twist”. Hoppas att ni hade en mysig stund i tisdags vid filmtittning. Det är mycket jobb bakom – både på scen, bakom scen och vid filmning och klippning så vi hoppas att ni blev stolta över våra duktiga elever. Det är vi! Tack till alla som sponsrat klasskassan genom att köpa biljetter och kakor! På bilden ett fint kakpaket samt gemenskap från elevcafeet.

 

 

Den första ”vanliga skolveckan” har gått av stapeln och det känns att många haft lite svårt att hitta lugn och fokus och att några testar in sina nya grupper och roller. Vi har pratat enskilt med de det berör men vi hoppas att bus och testning nu är ett minne blott och att lugnet och studieron får råda kommande veckor. Många elever säger sig vilja satsa extra på skolarbetet detta sista år i grundskolan och då är ett gott samarbete och arbetsro en bra hjälp att komma längre.

 

NOTk och Matte

Vi arbetar med sporväxter och undersöker mögel. Strax fortsätter vi biologin med Kärlek och sånt och längre fram hjärnan och genetik. På bilden testning av mögelost, planering av mögellab och förbättring ”rostning” av vetebröd. Under fredagens NO deltog vi dessutom i Forskarfredag där Vetenskapens Hus, Fysikum vid Stockholms universitet och KTH bjöd in till öppna föreläsningar om vitt skilda ämnen såsom Hollywoodfysik, Rymdforskning kring tvillingplaneter till Jorden, Fysikshow, Forskning kring gammastrålning och besök på Observatoriet.

 

 

På matten fortsätter vi med sannolikhetslära i olika former av händelser som kan beskrivas med träddiagramoch går strax in på statistik med medelvärde och median. Kan ni lösa uppgiften? Använd multiplikationsprincipen och additionsprincipen.

Vad blir sannolikheten att få utfallet varannan färg med ovanstående träddiagram? P(G,R,G eller R,G,R)?

 

 

Mopedåkning och gemenskap – att prata om hemma

Vi vill påminna igen om att det är maxhastighet 30 på vår grusväg och att ni pratar hemma om att även det kan vara mycket för en ny förare på rullgrus. Vi har haft ytterligare elever som ramlat med jobbiga skrubbsår och skadade fordon till följd. Dessutom önskar vi att eleverna för klassgemenskapens skull och säkerhetens skull tillbringar de flesta av sina raster på skolan.

 

Kommande:

27 och 28/9 Utvecklingssamtal mån, tis enligt bokning – i övrigt vanliga lektioner på plats i skolan.

29/9 Onsdag är eleverna lediga för utvecklingssamtal.

Eleverna har fått tid i skolan att förbereda sina samtal och är mötesledare på sitt egna samtal. De som vill kommer att visa en presentation.

Prao v.50

 

Med önskan om en bra vecka! /Mentorsteamet Solen Gottis, Patrik och Malin