Solens veckobrev v.4

Hej alla Solar!

En vecka med mycket fokus på mål, studieteknik och framtid. Vi har haft utvecklingssamtal med de som har bokat. Övriga har/ska sätta upp sina mål ändå. Vi mentorer finns självklart här som stöd under terminen men är det specifika ämnesfrågor rekommenderar vi er att ta direkt kontakt med berörd lärare.

Veckorna kommer att gå fort och det är viktigt att hålla koll på planeringen samt om du är sjuk/frånvarande ta reda på vad du missar.

Nu startar Patrik och Jon upp ett stort projekt i historia/media. Det är ett projekt där eleverna gemensamt ska skapa en dokumentärfilm på en timme. Klassen delas upp i grupper där varje grupp ansvarar för en 5 års period. Gruppen väljer sedan ut vilka historiska händelser man anser relevanta kring sin period och detta urval ska sedan ligga till grund för deras del i filmen. Spännande ska det bli!

På måndag är det dax för träning i pardans. Vi kommer att köra detta tillsammans med åk9 i Brunns skola. Vi samlas kl. 8.30 i Brunns sporthall. Du behöver inte vara idrottsombyte men lite lättare kläder och ett par gympaskor är bra. Du ska även ta med dig något att dricka samt en frukt. Tiden är: 8.30-11.15. Därefter åker ni tillbaka till Lemshaga äter lunch och har lektioner som vanligt.

På tisdag kväll är det danskväll i Hemmesta Vifhallen. Vi samlas kl. 18.25 utanför Hemmesta sporthall för att få våra omklädningsrum kl. 18.30. Där lämnar vi ytterkläder, ytterskor mm. Sedan går vi över till Vifhallen. Klädsel valfritt- (hel och ren:) men det blir lite varmt så ta gärna med en vattenflaska. Kvällen slutar kl. 21.30. För detta får ni komp dagen då ni har Lemshagas middag och dans i juni. Det betyder: ATT KVÄLLEN ÄR OBLIGATORISK! Jag hoppas att alla kommer men om du får förhinder måste du ta ledigt. Jag kan lova en annorlunda, rolig kväll att minnas/ Gottis

 

Kommande händelser:

Måndag vecka 5 börjar eleverna sin skolvecka med dansträning på Brunns sporthall 8:30 – 11:15. Lunch ätes på skolan.

Viktigt! När vi kommer tillbaka till skolan börjar avtalet om telefoner/ipads att gälla. Glöm inte att ta med det nya avtalet som ska vara påskrivet av målsman!!!

  • Tisdag den 31 är det dags för dans på kvällen. Tid och plats: 18.25-21.30, Vifhallen i Hemmesta.
  • Torsdag den 2 februari är det dags för skolbio – mer information kommer senare.
  • Måndag den 6 februari är det Allaktivitetsdag. Skolan har bokat ytterligare en buss så fler platser finns nu. De elever som vill åka till Romme bokar själva in detta – all information finns på schoolsoft.
    Vill man inte åka till Romme på Allaktivitetsdagen så finns andra aktiviteter att välja på. Valblanketten hittar ni på schoolsoft.
  • Onsdagen 22/2 är det föräldramöte.

Föräldrainformation om dansen:

Föräldrainformation åk 9

Hoppas att ni alla får en skön helg! Hälsningar Solens mentorer

En kommentar

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']