Solens veckobrev v.50

Solens veckobrev v.50

Så fick då Solarna sin efterlängtade praovecka! Efter plugg, fina prestationer och slit med inlämningar och prov i många ämnen kom en veckas efterlängtad prao väldigt lägligt. Mentorerna har hälsat på hos många olika praoplatser och genomgående fått höra fina omdömen om våra hjälpsamma, trevliga och arbetsvilliga elever. Heja er! Hopp om sommarjobb på många håll och lärorika nyttiga erfarenheter hos alla!

Gällande betygen: Nästa vecka får ni era näst sista högstadiebetyg. De allra flesta ämnen läser ni även i vår, så se detta som ett betydelsefullt steg på vägen – än finns en lång vårtermin att satsa, kämpa, plugga, lära nytt på. Men betygen nu är en viktig delavstämning att använda som riktmärke inför gymnasieantagningen. En signal som säger om det är dags att satsa ännu lite mer om målen verkar vara inom räckhåll eller kanske tänka nytt och undersöka andra möjligheter. Fjolårets antagning hittar ni här. Många gymnasieskolor har fler öppna hus i januari. Gå gärna på dem. Ta även chansen att prata med dina lärare – vad kan just du satsa på för att nå dina mål? Så länge du använt lektionstiden aktivt och gjort ditt bästa ska du alltid känna dig stolt över din insats!

Händer kommande vecka:

  • Kommande måndags mentorstid: vi utvärderar praon (du har väl gjort din praouppgift?) och myser tillsammans UTOMHUS, så kom med bra skor och kläder för att vara ute en stund.  Mössa och vantar på!
  • Tisdag julpysslar vi på NO + Hk – kom gärna i kläder du ej är så rädd om och ha med en riktig väska för att kunna ta hem resultatet. Alla ses i NO-labbet oavsett grupp.
  • Angående skidresan under allaktivitetsdagen – Marie har fixat så det släppts fler platser! Så hade ni problem i veckan med bokning, gå in igen. Se mer info på Schoolsoft.
  • Se nyhet på Schoolsoft om hur vår avslutningsdag kommer att se ut. Jippie vad mysigt!
  • Höstterminens sista dag är den 22/12
  • Vårterminens första dag är den 11/1

Med önskan om en trevlig mysig fjärde adventshelg! /Mentorerna