Studio Stjärnans veckobrev v. 40

Hej allesammans,

Nu har det gått ännu en vecka och det märks att hösten har tagit tag om oss och vi är påväg mot mörkare tider. Vi är alla lite tröttare och behöver få möjlighet till återhämtning på olika sätt för att orka hela dagen. Ta gärna med extra påfyllning under dagen om det behövs. Jag hoppas ni kan ta vara på helgen för att ladda batterierna för att bli redo för en ny härlig vecka tillsammans med oss.

Kunskaper:

NO – Hösten

Nu då hösten äntligen är här så tog några av oss en promenad för att leta löv. När vi kom tillbaka efter vår promenad så tittade vi på vilka olika löv vi hade hittat genom att jämföra med bilder. Vi har även pratat om våra årstider och vilka färger som våra löv skiftar i under hösten. Vi fick även med oss en liten gäst in i klassrummet.

 

Hemkunskap:

Fredagen gav möjlighet till att några av oss kunde ta oss till hemkunskapen för att baka äppelrutor något som en av våra elever som besöker oss i Stjärnan hade önskat. Han hade tagit med eget recept och äpplen från sommarstället på Visingsö som han ofta pratar om.

Emil läste upp receptet för oss alla och förklarade hur vi skulle gå tillväga för att göra denna fantastiska kaka. Alla hjälptes  därefter åt att tillsätta alla ingredienser för att få möjlighet att smaka på en helt underbar kaka.

Bild:

Vi har även denna vecka jobbat vidare med vår finmotorik i bilden tillsammans med några av eleverna här i Stjärnan. Denna gång med inspiration från konstnären Shantell Martin. Vi kommer utveckla denna uppgifte nästa vecka för att även kunna utveckla vårt skrivande.

Om du är nyfiken på att se hur Shantell Martin jobbar får du gärna titta in detta klipp TED  tyvärr kunde vi inte titta med eleverna denna gång då vårt internet låg nere under lektionen. Vi kommer därför titta tillsammans nästa gång för att inspireras ännu mer.

Skola hem:

Information:

Nästa vecka: 

Måndag –  Sovmorgon. Idag erbjuds idrott med Gottis i idrottsalen medtag inneskor och vattenflaska samt klä dig i kläder för lek, (träningsbyxor och kortärmad tröja samt en extra tröja om det blir kallt).
Tisdag –
Onsdag – Ses i slöjdsalen kl 8.15. OBS! Studion stänger 12.45 denna dag. Då skolan har halv planeringsdag kl 13.00-17.00.
Torsdag –
Fredag – Idag erbjuds idrott, tag inneskor och vattenflaska samt klä dig i kläder för lek (träningsbyxor och kortärmad tröja). Vi avslutar dagen i Hemkunskapssalen med taca.

Studion är öppen för elever i åk F-6 måndag 9.30-13.30, tisdag-torsdag 8.20-13.30 samt fredagar 8.20-13.00.

OBS! Onsdag 13/10 stänger skolan 13.00-17.00 för halv planeringsdag!

Alla lektioner på skolan avslutas senast kl 12.45 denna dag för att våra pedagoger ska kunna vara på plats för möte till kl. 13.00.

Kläder efter väder:

Tänk på att alltid ta med kläder efter väder till skolan så vi kan gå ut under våra lektioner även då regnet eller så småningom snön kommer. Vantar, mössa, regnjacka, regnbyxor och stövlar är bra att ha när det är kallt.

Blänkare:

v.44 – Höstlov, Studion Stjärnan stängt under veckan.  Fritids stängt 1/11. 

Tack för den här veckan!

Camilla Mauritzson (Lärare)
camilla.mauritzson@lemshaga.se

Cecilia Engerdahl (Socialpedagog)
cecilia.engerdahl@lemshagas.se

Telefonnummer till Studio Stjärnan: 08 586 313 19. Vi svarar under hela dagen om vi inte sitter upptagna med elever, vi ser helst att ni ringer oss före eller efter studiotiden som är mellan 8.20-13.30.