Studio Stjärnans veckobrev v. 46

Hej alla fantastisk elever i Stjärnan

Denna vecka har vi som vanligt jobbat på med våra olika ämnen under veckan. Vi har arbetspass där vi jobbar ca 20 minuter för att därefter ta en liten paus under dagarna. Rasterna tillsammans med våra klasskompisar består just nu mest av fotboll eller att gunga. Det är härligt att se hur eleverna rör sig för att få energi!

Idrott – Volleyboll

Denna vecka hade Gottis planerat en härlig idrottslektion tillsammans med oss som hängde med till idrotten. Vi fick först göra ett spel är man fick kasta tärning för att utföra en aktivitet som rodd och stjärnhopp mm. Därefter så fick vi blåsa upp varsin ballong som vi fick bolla över ett nät i idrottssalen. När vi hade bollat med ballongerna en stund så gick vi över till volleybollar.

Hemkunskap – bröd

Den här veckan har vi under hemkunskapen pratat om mat och hur vi bör äta under dagen och hur det skulle kunna se ut på vår tallrik. Vi tittade på en kort film och några av oss besvarade även några frågor medan andra ritade upp hur tallriksmodellen kan se ut.

När vi jobbat en stund så gick vi vidare till hemkunskapssalen för att baka matbröd tillsammans.

Information:

Information från fritids:

Nu är det dags att anmäla era tider inför jullovet!

23/12 stänger kl.15.00. Den 3/1-22 öppnar vi igen och har öppet fram till skolstart. Vi vore tacksamma om ni fyllde närvaro/frånvaro så snart som möjligt! Två veckor innan lovet stänger schoolsoft för anmälningar.

Nästa vecka:

Måndag –  Sovmorgon. Idag erbjuds idrott med Gottis i idrottsalen medtag inneskor och vattenflaska samt klä dig i kläder för lek, (träningsbyxor och kortärmad tröja samt en extra tröja om det blir kallt).
Tisdag –
Onsdag – Ses i slöjdsalen kl 8.15 för träslöjd vi med syslöjd samlas i studion för fortsatt arbete med The Unicorne and the Elephant Kingdom.
Torsdag –
Fredag – Idag erbjuds idrott, tag med inneskor och vattenflaska samt klä dig i kläder för lek (träningsbyxor och kortärmad tröja). Vi avslutar dagen i Hemkunskapssalen med pannkakor.

Studion är öppen för elever i åk F-7 måndag 9.30-13.30, tisdag-torsdag 8.20-13.30 samt fredagar 8.20-13.00.

Kommande händelser:

  • 13/12 – Vi firar Lucia i Amfiteatern.
  • 22/12 – Julavslutning i Gustavsbergs kyrka för hela Lemshaga.
  • 11/1 – Vårterminen startar.

Tack för den här veckan!

Camilla Mauritzson (Lärare)
camilla.mauritzson@lemshaga.se

Cecilia Engerdahl (Socialpedagog)
cecilia.engerdahl@lemshagas.se

Lisa Friberg (Resurspedagog)
lisa.friberg@lemshaga.se

Telefonnummer till Studio Stjärnan: 08 586 313 19. Vi svarar under hela dagen om vi inte sitter upptagna med elever, vi ser helst att ni ringer oss före eller efter studiotiden som är mellan 8.20-13.30.