Studio Stjärnans veckobrev v.49

Hej alla fina elever i Stjärnan!

Denna vecka började med fantastiskt fint väder med snö och sol men avslutades med regn och isgata. Hoppas ni klarade er från olyckor.

Ute på gården har vi under veckan varit nere vid vår lilla Lemshaga sjö som vi kallar den. Här började vi med att borra i isen för att kolla tjockleken. Det visade sig vara ett kämpigt uppdrag men vi lyckades med mycket vilja, envishet och laganda att ta oss igenom. Vi kunde mäta isdjupet till ca 15 cm när vi väl var igenom. Vilket gjorde att vi lekte vidare på isen!

Hemkunskap – Pepparkaksbygge

Vi har nu blivit färdiga med vårt pepparkaksbygge! Det är härligt att se hur eleverna har kämpat med att få till alla sina delar och även nu fått sätta kristyr på deras hus och kakor. Här kan ni se hur fint det blev.

 

Nästa vecka:

Måndag –  Sovmorgon, Idag erbjuds idrott med Gottis i idrottsalen medtag inneskor och vattenflaska samt klä dig i kläder för lek, (träningsbyxor och kortärmad tröja samt en extra tröja om det blir kallt).
Tisdag –
Onsdag – Ses i slöjdsalen kl 8.15 för träslöjd vi med syslöjd samlas i studion för syslöjd.
Torsdag –
Fredag – Idag erbjuds idrott, tag med inneskor och vattenflaska samt klä dig i kläder för lek (träningsbyxor och kortärmad tröja). Vi avslutar dagen med avslutningsfika tillsammans se inbjudan via mail. Viktigt att alla svarar om ni kan komma och hur många som kommer så att vi kan beräkna hur mycket fika vi ska ta med.

Studion är öppen för elever i åk F-7 måndag 9.30-13.30, tisdag-torsdag 8.20-13.30 samt fredagar 8.20-13.00.

Kommande händelser:

  • 22/12 – Julavslutning i Gustavsbergs kyrka är inställd pga nya riktlinjer.
  • 11/1 – Vårterminen startar.

Tack för den här veckan!

Camilla Mauritzson (Lärare)
camilla.mauritzson@lemshaga.se

Cecilia Engerdahl (Socialpedagog)
cecilia.engerdahl@lemshagas.se

Lisa Friberg (Resurspedagog)
lisa.friberg@lemshaga.se

Telefonnummer till Studio Stjärnan: 08 586 313 19. Vi svarar under hela dagen om vi inte sitter upptagna med elever, vi ser helst att ni ringer oss före eller efter studiotiden som är mellan 8.20-13.30.