Tellus v. 10

 

Ännu en vecka har gått och era kids har jobbat på och kämpat på riktigt bra i vanlig ordning. Som många andra veckor har även denna präglats av en massa skratt och lärande.

 

I tisdags var röd grupp och simmade i Gustavsbergs simhall. Alla klarade av simtestet med bravur och spenderade resten av tiden i äventyrsdelen med att åka rutschkanor och bubbla i jacuzzi 🙂

 

 

I svenska ämnet så analyserar vi krönikor och i SO ska kidsen få spela in en reklamfilm med syfte att rädda våra vatten. I matematik jobbar vi med att räkna ut talföljder och mönster med hjälp av algebraiska uttryck.

 

 

 

När ett tal adderas med 3 så är det lika mycket som när talet multipliceras med 3.

Vilket är talet?

 

 

 

Fokus denna vecka

 

Denna vecka har vi arbetat med processen fotosyntes och hur viktig den är för oss. Det är en process som kan uppfattas som lite knepig att förstå, kortfattat handlar det om en process när växter absorberar vatten från marken, koldioxid från luften och med hjälp av solens strålar bildas druvsocker och syrgas. På onsdag och torsdag nästa vecka ska kidsen få göra en liten presentation för varandra i halvklass där de benar ut och förklarar processen för varandra. Jag ser verkligen fram emot det!

Det fina med era kids är att vi alla hjälps åt att förklara för varandra. Det är himla fint att se hur vi på Lemshaga ser allas kompetenser och stöttar varandra till ett kollegialt lärande mellan barnen 🙂

 

 

 

 

Övrig information

Tips från coachen Åsa!

Goddagens alla Tellusföräldrar! 

Nästa vecka, v 11, kommer jag, Åsa, att för Tellus räkning få hantera Värmdö kommuns instagram för att berätta om vår verksamhet. Det ska bli jättekul tycker vi!

Precis som i veckobreven så kommer vi aldrig skriva ut namn på något barn – kopplat till en bild. Men för att vi ska kunna publicera bilder på kidsen så behöver vi samtycke från er vårdnadshavare.

På Schoolsoft finns en förfrågan om samtycke samt lite mer information kring detta. Gå in så fort ni kan och svara på frågan.

Det här är verkligen en kul och rolig grej där vi kan få möjligheten att dela med oss av allt skoj vi gör här på Lemshaga samt visa hur flitiga era kids faktiskt är.  Har du några frågor eller funderingar kring detta, kontakta mig Åsa Grath, annars ses vi på Instagram nästa vecka;)

 

 

Skolbio

På tisdag ska vi på skolbio i Gustavsbergsteatern för att se filmen ”Fight Girl”. Alla har sovmorgon och ska mötas i Gustavsbergs centrum 09.15.

 

 

Det sista föräldramötet i mellanstadiet med oss eminenta pedagoger går av stapeln nu på onsdag den 11 mars klockan 18.00. Här tänker vi prata om läget i gruppen, vad gör vi i skolan just nu, nationella prov/betyg samt lite information inför högstadiet. Vi får även besök av engelska-lärarinnan Maria samt idrottens Gottis.

Har ni önskemål på övriga punkter så kontakta oss gärna så kan vi förbereda oss på bästa sätt.

 

 

Gällande Coronaviruset

Vi ber dig som läser att hålla dig uppdaterad genom information som släpps på Schoolsoft från skolledningen, i Schoolsoft finns även info till vem ni ska vända er till om ni har frågor gällande detta.

 

 

Kommande datum och aktiviteter: 

 

V. 11

Tisdag 10/3 Skolbio. “Fight girl”. Samling Gustavsbergsteatern 9:15.

OBS! Hkk denna dag utgår pga. skolbion. 

 

Tisdag: Simning  . Vi åker från skolbion direkt till badet. Dagen beräknas vara slut runt 14.00.

OBS! Medtag matsäck! 

 

Onsdag. 11/3. Föräldramöte. 18.00-19:30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trevlig Älg! 

Bästa hälsningar från oss pedagoger i Tellus, genom Andreas