Tellus v.23

 

 

Varning för ett långt veckobrev i textform men jag har så mycket jag, så här avslutningsvis, vill säga er alla och vi kommer ju inte ha någon traditionell avslutning så därför kommer några väl utvalda sista ord här från er knasiga fröken Åsa…

 

Tänk att det bara är tre skoldagar kvar på mellanstadiet… Det är inte en helt enkel sak att säga hej då till er finfina Tellusar men jag är SÅ galet glad att ni kommer vara kvar här på Lemshaga i alla fall så jag har någon att diskutera med. Måste ju ha någon som säger emot mig lite då och då och ger mig motstånd och utmaningar i vardagen:)

 

Jag minns hur jag den första dagen i fyran fick träffa er alla. Det var varmt ute men ännu varmare i klassrummet. Började ana en svettpärla i pannan men lyckligtvis försvann den och jag kunde fokusera på er. Vet inte om det var för värmen eller för min nervositet men varm i kroppen var jag allt. Jag och Maria var supertaggade för att träffa er alla och nyfika på vilka små illbattingar ni var. Och gud vad ni levererade på den punkten:) Så många skratt ni gett mig under åren, så många fina stunder av kärlek och omtanke. Men visst har vi sett en och annan tår också passera våra rosenröda kinder.

 

 

Jag sitter nu här på min kammare och ska skriva ett veckobrev till er, förmodligen det sista, och jag kan inte sluta le av alla fina minnen och galna upptåg ni bjudit mig på under åren. Jag minna alla våra utflykter exempelvis…

 

 • Hur vi i åk fyra skulle ta oss till schackfyran men 54 elever, en bunt härliga föräldrar och 2 galna fröknar:) Vi kommer till perrongen och och där ser vi fröknar hur en bunt elever tar första bästa tåg (åt fel håll dessutom) utan en lärare..Kunde slutat hur som helst men självklart styrde vi upp det och dagen slutade i skratt och blev ett minne för livet.
 • Hur vi i åk 5 var på cykelutflykt och lekte ”catch the flag” på ängen innan badplatsen. Hur vissa elever åkte ifrån oss lärare och vi trodde vi förlorat några av er:) Även den dagen slutade i skratt och blev ett minne för livet.
 • Hur vi i i åk 6 startade terminen på Ängsholmen och skrattade oss igenom hela veckan. Självklart är även det ett minne för livet!

 

Men jag minns även andra saker. Hur vi lärt oss hantera motgångar och utmaningar till exempel. Ingenting kommer gratis, säger vissa, och visst kan det vara så. Vi har verkligen inte varit förskonade från utmaningar, utan de har kommer som löpande brev på posten. Men det som ni fina fina Tellusar har imponerat på mig mest är eran skicklighet att ta er igenom dessa utmaningar och motgångar ni stött på under resans gång. Hur ni står upp för varandra och er själva. Hur ni står för man ni gör och hur ni sedan försöker ta ansvar för det man gjort. Bra som dåligt. Sedan har ni alltid så fina lösningar och ideer om hur vi ska ta oss vidare, lösa alla utmaningar och problem för att sedan se till att ha strategier för att det inte ska hända igen.

 

Jag har alltid försökt, och tar varje chans jag får, att nöta in budskapet om att vi göra alla dåliga saker och ibland blir det tokigt (jag gjorde ett fel själv på 80-talet så jag vet:). Vi är bara människor men det handlar om vad man gör sen. Vad man gör efter när det har blivit tokigt. Att man tar ansvar. Att man står för det man gör och sedan försöker göra allt man kan för att göra saker bättre i framtiden. Det här är verkligen något jag beundrar er alla i Tellus för. Ni gör verkligen detta. Ni tar ansvar och ni lär er hela tiden och strävar för jämnan för att göra saker bättre.

 

Ibland, men bara ibland..blink blink.., har vi pratat om hur ni har en tuff jargong gentemot varandra. Men det finns en till dimension i detta. Hur fina ni är mot varandra när det väl gäller. Hur ni ställer upp och tar hand om varandra när det väl gäller. Jag minns den gången en elev svimmade på träslöjden och ni andra slöt upp och löste biffen. Några hjälpte eleven, andra hämtade hjälp och tillsammans gjorde ni något som kunde ha slutat illa till något bra. Ni står upp för varandra och ”plåstrar om” när det väl gäller.

 

Åh, vad jag kommer sakna er!

 

Till sist minns jag även hur fantastiska ni är på att jobba och slita och göra ert bästa på lektionerna. Ni är alla SÅ grymma och har alltid haft en sådan härlig inställning till mina ämnen och alla konstiga, krävande som roliga, uppgifter jag gett er. Ni tar er alltid an alla uppgifter med det största engagemanget och ger alltid ert bästa varje gång. Och tänk att ni också faktiskt lyssnar på vad jag säger när jag babblar på om ditten och datten…Haha ..Minns hur ni så ofta säger att ”det där gick vi igenom förra året” eller ”det där kan vi redan”… Då fick jag dock tillfället att säga de härliga orden ” Men Tellus – repetition är kunskapens moder”. Det här med att utmanas är också något jag beundrar er för. Ni kämpar och sliter och utmanar er på alla sätt. En svårighet är inte en svårighet för er, näe, en svårighet är en utmaning och ni har ju aldrig backat för en utmaning.

 

Jag minns specifikt ett tillfälle. Ett tillfälle som jag vet hur utmanande det var för den eleven. Förlåt Nova om jag nämner dig vid namn nu men du gjorde något magiskt och som verkligen representerar något ni alla i Tellus är så fantastiska på. Ni duckar inte en utmaning och ni kämpar på när det blir tufft. Tänk Nova, hur du, låta oss säga ”inte föredrar” muntliga framställningar men ändå så var det du som till slut spelade in vårt tal till Retorikmatchen. Du våga utmana dig själv och du fick den finaste uppbackningen av alla dina klasskamrater och du klarade det. Vi klarade det tillsammans. Så jäkla bra! Det är så här jag kommer minnas er alla. Ni är alla ”Novor” och jag skulle kunna skriva liknande händelser om er alla men Nova får stå för exemplet.

 

Åh, vad jag kommer saknar er bästa bästa Tellusar! Ha det bästa lovet ni kan ha och njut av sommarledigheten …för i höst kommer Fredrik, Madeleine och Joel med flera att köra stenhårt med er på högstadiet!

 

Avslutningsvis bifogar jag några fler dagsminnen via bild på vår traditionsenliga avslutningslunch för åk 6-elever på Lemshaga.

 

 

 Avslutande datum och aktiviteter:  

V.24

Måndag: Bad och mys på södersved. OBS! Medtag matsäck! Vi startar dagen 9:30 utanför Lillgården och går hemåt igen vid 13:30.

Tisdag : Städ och mysdag. Glöm inte kasse! Tider för dagen 9:00-ca.14.00

Ons 10/6.  Avslutning! Vi träffas i klassrummet 9:00. Här kommer vi att mysa och minnas tillsammans. Vi planerar att avsluta dagen ca. 10:30 och då är det slut på mellanstadiet en gång för alla:)

Ha en skön älg! 

Bästa hälsningar från oss pedagoger i Tellus genom Åsa  

En kommentar

 • Malin säger:

  Fina, bästa Åsa och Andreas, är så tacksam för att Malte fått ha er som pedagoger och inspiratörer under denna tid- rakt, enkelt och tydligt, men alltid med ett antal rävar bakom öronen
  Också glad över att vi ynglade av oss med rätt antal år emellan, för nästa termin kommer lillasyster att få förmånen att hänga med er på dagarna!
  Stort tack för det personliga, utmanande och genuina, njut av sommaren, för lillasyster kan också vara krävande❤️
  Bamsekram från Algernon/Seppänen

Kommenteringen är stängd.