Tellus v.35

Hejsan alla Tellusar! 

Vi fortsätter framåt med all den positiva energin vi samlat på oss från Ängsholmen och nu har också skolan satt igång på riktigt. Man skulle kunna säga att vi är i, ‘full rull’ då vi samtidig har kommit igång med lite rimmande och diktskapande på engelskan.

Och så lite annan ämnesinfo!

Svenska: För att knyta an till arbetet med Europa i SO:n har vi börjat läsa och arbeta med boken Fröken Europa av Kerstin Gavander. Vi läser ett par kapitel i veckan för att sedan diskutera och skriva om det vi läst.

Vi har även så smått startat upp ett arbete med muntlig framställning. Denna vecka har fokus legat på kontakt- och introduktionsövningar för att skapa ett tryggt och tillåtande klassrumsklimat. Eleverna har även sett ett avsnitt av retorikmatchen och börjat fundera på vad som är viktigt att tänka på när man ska hålla ett tal.

I NO:n har vi börjat har vi börjat titta närmare på temat luft men också haft mycket snack om atomer och molekyler.

För att visualisera detta har vi använt oss av “molymods” där vi fått bygga både vatten- och koldioxidmolekyler! Luftföroreningar har också varit ett hett ämne där vi alla delar med oss av tankar kring hur man som individ skulle kunna påverka de rådande klimatförändringarna.

 

I matten så har vi startat lugnt med fokus på repetition av de olika uttrycksformerna och vissa har fått rita egna slags tangrams för att fräscha upp minnet kring beräkningar med bråk, men också decimaltal och procent.

 

Bra att veta om idrotten är att vi kommer fortsätta med utegympa fram till höstlovet vilket gör att rätta kläder är viktigt att tänka på.

På tisdag är det också bad på gympalektionen och dit kommer vi att jogga!

 

Övrig men också viktig info!

Då vissa dagar kan upplevas som långa innan lunch så rekommenderar vi starkt att man har med sig något slags “mellis” som vi då kan förvara i vårt kylskåp som vi har i Lillgården. Exempel på detta kan vara någon slags drickyoghurt eller liknande som man kan få i sig innan den sista lektionen före lunch.

Eftersom alla elever har ett eget skåp så vill vi också påminna alla om att få med sig ett lås så att vi kan förvara t.ex. mobiltelefoner eller andra saker man kanske är rädd om. (Nyckellås är också att föredra då kodlås har varit ett mindre lyckat koncept)

Är det så att man inte kan låsa in sin mobil p.g.a att man saknar lås så lämnar man helt enkelt in mobilen till oss i personalrummet då Lillgården är en mobilfri zon.

Nu börjar det även bli dags att boka in er för utvecklingssamtal. Detta gör ni via SchoolSoft under bokningar.

Vi vill även påminna alla om att lämna in alla lappar kring datoravtal och namn/bildpublicering så att bilder som denna kan bli lite roligare!

Och här kommer lite bilder från Ängsholmen:

Trevlig helg!

/Tellusteamet

 

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']