Tellus v.40

 

Hösten börjar visa sig och nu har vi kommit ungefär halvvägs in i terminen. Veckan började tufft för kidsen med ett relativt omfattande matematikprov, även kallad Screening i tisdags. Screening är alltså ett form av prov som används som ett pedagogiskt verktyg för oss pedagoger med syfte att upptäcka olika elevers förmågor samt för att kunna anpassa undervisningen och insatser som behövs. I resultaten så syns det tydligt ifall vi behöver jobba lite mer inom vissa matematiska områden. Det ska bli spännande att gå igenom alla resultat (efter ett antal timmars rättande :/ )

 

I torsdags så var det dags för den efterlängtade vandringen och jag måste bara säga vilka tappra och duktiga kids ni har! 

 

Det var i stort sett full styrka som samlats vid Brunn för avfärd på torsdagsmorgonen. Trots det lite dystrare vädret så sken kidsens leenden 🙂

 

Efter en snabb samling med upprop så bar det iväg in mot skogen….

 

Vädret vände en aning och vi hade fantastisk tur så vi slapp regn och solen tittade till och med fram i denna ljuvliga miljö!

 

Kidsen hade delats in i grupper och fick svara på frågor kring allemansrätten på de ställen vi stannade till på.

 

Det byggdes även små båtar..

Tack Gottis för en fantastisk upplevelse!

 

 

 

Gustav säljer ljus för att samla in pengar till klasskassan. Han sålde 1/6 av ljusen till sin kompis Anna och 2/5 av de som var kvar till sin mormor. Det blev 12 ljus över och de köpte mamma.
Hur många ljus hade Gustav från början?

 

 

 

 

Fokus denna vecka

Denna vecka har det varit mycket matematik som sagt. Det är snart dags att avsluta området med bråkform. blandad form och decimlaform och röra oss vidare mot multiplikation och division med 10, 100 & 1000. Vi arbetar dels med att skapa egna problemlösningar som vi redovisar i klassen och försöker lära oss av varandra, hur man på olika sätt kan räkna ut samma uppgift. Nästa vecka avslutar vi kapitlet med ett mindre form av prov vi kallar test, dessa inleds på tisdag!

 

 

 

I SO-ämnet håller Åsa på med “Lag & Rätt” och idag kom min gamla barndomsvän Oscar på besök och berättade lite om hans erfarenheter som domare, men det får Åsa berätta mer om i nästa veckas brev 😉

 

 

 

Övrig information:

OBS! Nya scheman

Nu har vi äntligen fått en ny lärare i franska och det betyder att det behövdes justeras lite i schemat för att få det att fungera, så vänligen se över de nya scheman.

Tellus Grön

Tellus Röd

 

 

OBS! Vem har hemkunskap? 

Det har varit en del otydligheter vad gäller hemkunskapen och vilken grupp som har sovmorgon eller inte. Det är varannan vecka som gäller oavsett schemat. Om man hade hemkunskap veckan innan så hoppar man över den nästkommande oavsett vad som står på schemat. Detta har vi gjort för att säkerställa att det blir rättvist med antal undervisande timmar. Ibland kan vissa dagar “försvinna/utgå” på grund av andra aktiviteter som exempelvis Paralympics.  För att samma grupp inte ska få HK två gånger i rad och den andra missa helt så kör vi oavkortat varannan vecka. 

 

 

Avslutningsvis vill jag påminna alla om att idag är det fredag, så trevlig älg!

 

 

 

Kommande datum och aktiviteter: 

 

V.41 

Tisdag. Matematik Test

 

V.43 

Prov Lag & Rätt (se Schoolsoft för mer info hälsa Åsa)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha en skön älg! 

Bästa hälsningar från oss pedagoger i Tellus genom Andreas