Tellus V.45

 

Då var vi tillbaka i klassrummen igen efter ett välbehövligt lov, hoppas alla har haft det toppen! Det vart en ordentlig rivstart med fullt ös direkt från start med nya scheman, prep inför nationella samt prov i samhällskunskap! Det har varit en riktigt bra vecka, kidsen har känts utvilade och väl engagerade i skoluppgifterna.

 

 

 

 

Mitt hemmabyggda citronbatteri lyckades få en lysdiod att lysa, men inte en liten glödlampa. Ett 1,5V batteri lyckades däremot att få glödlampan att lysa, men inte lysdioden. Hur kommer det sig??

 

 

 

Fokus denna vecka

I fysiken börjar vi nu gå in mot vad energi är samt vad det finns för olika energikällor att köpa elektricitet av. Innan bygget av kidsens egna upplysta hus så ska de få argumentera för vilken energikälla de väljer att köpa sin el ifrån, ska bli spännande att se alla presentationer 🙂

Som rubriken säger så är det ju de muntliga nationella proven nästa vecka på onsdag den 13/11. Proven är i Svenska, Engelska samt Matematik. Barnen är indelade i grupper med 3-4 elever per grupp och ska muntligt samtala om olika frågeställningar. I matematik så ska dem tillsammans lösa ett antal problemlösande uppgifter och hjälpa varandra att föra diskussionen framåt. Vi har valt grupper med omsorg så kidsen ska känna sig så trygga som möjligt i dessa samtal. nedan finner ni information om grupper och tider, samt info gällande själva provet.

Nationella prov, Tellus 2019

Information till eleverna om delprov A

 

Vi har tränat för fullt denna vecka på att diskutera matematik i mindre grupper 🙂

 

 

 

Övrig information:

Nu är det dags för skolinspektionens skolenkät. Enkätresultatet är ett av flera underlag i skolinspektionens granskning av skolor. Vänligen ladda ner bifogat dokument och följ instruktionerna.

Lemshaga-Akademi-Vardnadshavare-Grundskola-ak-1-9

 

 

Nya scheman! (igen)

Det har skett en del större justeringar i schemat så vänligen se över Tellusarnas nya scheman.

schema Tellus Röd

schema Tellus Grön

 

 

Rastvärdsverksamhet

Vi pedagoger har under en längre tid planerat och diskuterat hur vi ska kunna ge kidsen en möjlighet till att få mer aktiviteter på rasterna. Vi kan med glädje meddela att vi kommit fram till ett system där eleverna samlar poäng för att därefter byta poängen mot diverse prylar att nyttja på rasterna! Detta börjar redan nästa vecka, se info nedan 🙂

Utlåningssystem i Storgården ht 19 – elevinfo

 

 

Tips från Klubben:

Nu är det dags att göra er anmälan inför Jullovet. 

Vi önskar att ni skriver Närvaro i kommentarsfältet samt skriver in aktuella tider om ni är i behov av Fritidsomsorg alt. att ni tar bort tider samt skriver Ledig i kommentarsfältet om ni är lediga. 

 

Dessa datum är fritids/klubben ÖPPET kring jul, och då önskar vi att ni fyller i en korrekt anmälan: 

20 December 

23 December (Stänger 15.00 pga dag före Julafton)

2 Januari

3 Januari

 

Dessa datum är fritids/klubben STÄNGT: (samt alla röda dagar och aftonar)

27 December

30 December

7 Januari (pga. planeringsdag) 

 

Vi vill ha din anmälan senast 24/11 för att kunna bemanna korrekt. 

Hälsningar Fritids och Klubben

 

Kvarglömda kassar

Vi hittade precis ett gäng kassar som vi misstänker är ifrån försäljningen på skolans dag förra året, om ni känner igen något så kom gärna och hämta i nästa vecka innan de slängs.

 

 

 

Kommande datum och aktiviteter: 

 

v. 46 

Onsdag 13/11. Muntliga Nationella Prov                                                                   

 

 

 

 

 

Ha en skön älg! 

Bästa hälsningar från oss pedagoger i Tellus genom Andreas