Tellus v.7

 

Solen skiner, vi närmas oss sportlov, vilken fantastisk vecka det varit! Den inleddes dock med den tråkiga nyheten att skolan var stängd på grund av strömavbrott i måndags. Det var helgens storm som orsakat detta…

Denna vecka har kidsen fått pusta ut efter alla prov som de kämpade sig igenom den förra. I matematik började vi med ett nytt kapitel, nämligen algebra och mönster. Vi inledde kapitlet med att spela det klassiska spelet ”4 i rad”, med en twist dock. Man skulle kasta tre tärningar och med hjälp av olika räknesätt försöka komma fram till tal som ledde till att man fick 4 i rad på en spelplan. Detta för att få en förståelse kring de prioriteringsregler som råder i matematiken. Vi kommer lära oss teckna både numeriska & algebraiska uttryck samt lära oss att lösa ekvationer. Spana gärna in LPP:n för detta moment, där kan ni även följa veckoplaneringen.

 

 

 

I skrivande stund firas denna underbara Alla hjärtans dag med massa pynt och kärlek runt om i skolan 🙂

 

 

 

 

 

Hur lång är Nora egentligen!?

 

 

 

 

Fokus denna vecka

Ja här labbas det för fullt! Syftet med hela temat är att bemästra hur man skriver en fullständig laborationsrapport med tydlig struktur, och för det behövs det ju såklart labbas! Kidsen har jobbat med att testa olika ämnens löslighet i varmt och kallt vatten. Vi har diskuterat mycket om vikten av att vara systematisk och noggrann vid undersökningar för att få fram ett tillförlitligt resultat. Vi har även diskuterat mycket om felkällor och hur minsta lilla fel påverkar en undersöknings tillförlitlighet. I laborationerna jobbas det även med att planera, jämföra, tolka och dra slutsatser. De har varit så flitiga ska ni veta!

 

 

Nästa vecka ska de genomföra en klasskompis undersökning med hjälp av dess laborationsrapport. Där kommer en kamratbedömning ske huruvida rapporten var tydlig nog att följa, för att genomföra undersökningen.

Deadline för att lämna in laborationsrapport är måndag kväll.

 

 

 

 

Övrig information

Det har kommit till vår kännedom att det dessvärre har busats en del uppe vid busshållplatsen. Denna gång hade PET-flaskor placerats ut på vägen, som bilar sedan kört över. Det är lite oklart vilka som bär ansvaret men enligt vittnen har det handlat om Tellus-elever. Ta gärna en stund att prata om detta hemma ifall ditt barn har medverkat och prata om riskerna som finns då vi ser allvarligt på detta.

 

 

OBS NY TID! (Låter denna stå kvar från föregående vecka för tydlighetens skull…)

På grund av att många klasser valde samma datum att ha sina föräldramöten på, så valde vi att flytta fram vårt möte till den 11/3. Detta för att underlätta för de vårdnadshavare som har barn i fler årskurser än i Tellus.

Det är alltså bestämt att det sista föräldramötet i mellanstadiet med oss eminenta pedagoger går av stapeln onsdagen den 11 mars klockan 18.00. Här tänker vi prata om läget i gruppen, vad gör vi i skolan just nu, nationella prov/betyg samt lite information inför högstadiet. Har ni önskemål på övriga punkter så kontakta oss gärna så kan vi förbereda oss på bästa sätt.

 

 

 

Kommande datum och aktiviteter: 

 

V.8

Måndag 17/2 Deadline för Laborationsrapport version 1

 

V. 9

LOV!  (Läxa: I matematik ska kapitel 4.3 vara klart tills vi börjar)

 

V. 11

Tisdag 9/3 Skolbio. “Fight girl”

Onsdag. 11/3. Föräldramöte. 18.00-19:30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trevlig helg! 

Bästa hälsningar från oss pedagoger i Tellus, genom Andreas