Tellus välkomstbrev v 34

Tellus

Fantastiskt att få kunna skriva detta. Det innebär att vi börjar sista året på Mellanstadiet och att skolan äntligen börjar igen. Här kommer ni att få lite praktisk info inför starten här på Lemshaga i årskurs 6.

Vi börjar med att åka till Ängsholmen så vi ses på onsdag vid Boda brygga. Vi ses alltså där (INTE någon samling här på skolan). All information kring Ängsholmen får ni i utskick från föräldragruppen. Vi kommer att vara där i tre dagar ons- fre så vår skolstart detta läsår blir på ett lite annorlunda men roligt sätt!

V 35

Måndagen vecka 35 kommer vi att ha en schemabrytande dag i Tellus. Vi spenderar dagen på skolan, går igenom regler, platser, skåp etc. som nu gäller när vi går i Lillgården. Vi äter lunch som vanligt på skolan. Denna dag kommer vi att gå i skolan 9:00- 13:00. Alla elever äter lunch här sedan slutar vi dagen 13:00. Övriga vecka (tisdag- fredag) går vi som vanligt efter schema.

Information:

Schema

Schemat som ligger ute är ett preliminärt schema. Det kommer att tillkomma exempelvis lektioner för ett nytt språk. Just nu kan det se lite luftigt ut men fler lektioner kommer att tillkomma. Då vi ser att eleverna nu kommer att gå längre dagar, detta då vi bland annat fått hemkunskap och ett nytt språk rekommenderar vi er att ta med er mellanmål att ha under de långa dagarna.

Utvecklingssamtalstider HT20

Respektive mentor kommer inom någon vecka att lägga ut bokningsbara tider för utvecklingssamtalen för HT20. Ni hittar dessa tider på SchoolSoft under fliken “Bokningar”. Precis som vi alltid gjort.

OBS! Först till kvarn gäller! Det betyder att om ni ej har flexibla tider ber vi er gå in och boka en tid snabbt.

I dagsläget vet vi inte på vilket sätt som samtalen kommer kunna hållas (det lutar åt ett digitalt möte) men det återkommer vi med så snart vi vet.

Uppdatera kontaktinfo på SchoolSoft

Vi ber alla föräldrar och elever kontrollera sina uppgifter i SchoolSoft under “Min Profil”, så att de stämmer. Se till att all kontaktinformation är ifylld. Ni ändrar själva kontaktinformationen under “Min Profil” (telefon- och mobilnummer, e-post- och hemadresser, m.m).

Nästa veckobrev kommer att komma v 35 då kommer ni få ta del av klassresan till Ängsholmen.

Vi ses snart!

Krister och Marie