Tellus vecka 12

Hej Tellus,

tack för en solig och lärorik vecka! Här kommer några härliga rastbilder:

 

Normer och värden

Under mentorstiden fortsatte vi vårt arbete med UR-serien Berätta för mig. Denna veckade handlade det om Rodde som har en pappa från Chile. Han kände sig ledsen eftersom hans kompisar hela tiden skämtade med honom om hur han är och vad han gillar baserat på hans pappas ursprung. Det ledde till bra samtal om fördomar. Vilka fördomar vi och vilka fördomar har andra om oss?  Precis som tidigare använde vi VT-rutinen Circle of viewpoint för att sätta oss in i de olika karaktärernas perspektiv genom att fundera över vad de tänker och undrar. Ni hade många kloka funderingar kring varför det blir som det blir och vad man kan göra istället.

 

Ämnen

Minoritetsspråk, gemensam läsning, skriva faktatexter, basket, grupparbete, geometri, redesign, jämställdhet, normer, källkritik… och då är det bara ett axplock av veckans arbete! Nästa vecka blir det mycket fokus på att göra klart samt en del repetition inför nationella proven i matematik.

 

Elevinflytande

Gårdrådet har fått en slant till att se över biblioteket. Just nu samlar de in förslag på böcker att köpa in. Lägg gärna ditt tips i lådan!

Vårens nationella prov

6/2 NP svenska – genomfört

8/2 NP svenska – genomfört

10/4 NP matematik, se provschema i schoolsoft

12/4 NP matematik, se provschema i schoolsoft

2/5 NP engelska reading, listening

4/5 NP engelska, writing

Påsklov

v.14

Vecka 20

14-16/5 Studiedagar
17/5: Omvärldsdag med Operation Lemshaga. Elever i åk 6-9 kommer att vara befriade från skolarbete och istället få i uppdrag att dra in pengar till ett välgörande ändamål denna dag. Det betyder att du som elev behöver ordna så att du den 17/5 har ett arbete du kan utföra mot betalning. Det kan vara på en arbetsplats eller i hemmet.

Om det är så att det kliar i restarmen vill vi redan nu flagga för att vecka 20 kan vara en bra vecka att passa på att vara ledig på då det den veckan bara är fredag 18/5 som är vanlig skoldag.

 

Trevlig helg!

/Catrin, Krister, Daniel, Fia och Johanna

En kommentar

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']