Tellus vecka 18

SÅ bra kämpat med alla NP i matte den här veckan, Tellus! Onsdag och fredag var det fullt fokus i Lillgården när ni skrev de sista fyra delproven av sexans alla prov. 

Förutom detta har vi avslutat arbetet med Godnatt mister Tom genom en bokanalys i svenskan samt en jämförelse mellan bok och film i engelskan. Framåt arbetar vi med klockan på engelska och Nordiska språk och minoritetsspråk i svenskan. Kom ihåg läxförhör på klockan på tisdag samt läsläxan att läsa 100 min per vecka och skriva en bokanalys. Bokanalysen lämnas in senast tisdag 31/5.

 

Venus 22/23

Än har vi några veckor kvar tillsammans i Lillgården. Det har samtidigt blivit den tiden på året då vi börjar blicka lite framåt mot vad som komma skall.

Idag på mentorstiden berättade vi för er hur det är tänkt att se ut nästa läsår när det gäller pedagoger och klasser. Klasserna kommer se likadana ut på det stora hela, med några mindre justeringar. 

När det gäller pedagoger blir det nya mentorer och ny resurs samtidigt som flera ämneslärare följer med. På schoolsoft finns ett dokument där du kan titta närmare på bemanningen i blivande Tellus. Som vanligt kan det alltid hända saker och inget är skrivet i sten men detta är hur det allra troligast kommer att se ut nästa år. 

 

Övernattning i Lillgården

Vi har nu bestämt att det blir en övernattning samt satt datum för detta. Mer information finns i en nyhet på schoolsoft.

 

Hälsodeklaration inför Barnens ö

Vi saknar fortfarande några blanketter. Elever som inte lämnat in fick en ny blankett med sig hem idag, fredag. Se till så att den kommer med till skolan på måndag

 

Hälsning från Planeringsgruppen Barnens ö

Hej alla

Nu närmar sig lägerskolan på Barnens ö och vi i planeringsgruppen har gjort en kortare presentation med info kring resan som publicerats i en nyhet på schoolsoft. Har ni några frågor är ni alltid välkomna att höra av er till någon av oss.  Vi kommer också komma ut med ett mer detaljerat dagschema samt journummer till medföljande föräldrar dagarna innan avresa. 

En av kvällarna kommer det finnas en kiosk. Alla barn får handla för 30kr och dessa pengar tar vi från klasskassan. Vi vill dock passa på att påminna om att sätta in terminsinbetalningen samt Operation Dagsverke om det inte är gjort. 

Tyvärr har vi fått två avhopp så nu saknar vi två medföljande föräldrar samt två familjer som kan vara back-up på hemmaplan. Vi vill verkligen ha med två föräldrar till, dels av säkerhetsskäl dels för att kunna fördela och hjälpa varandra med arbetsbördan. Därför ber vi er alla att fundera över om ni kan ställa upp och att ni meddelar oss detta snarast, annars blir det svårt att genomföra resan. Vi alla har jobb och massa åtaganden i maj/juni men hjälps vi åt kan vi fixa detta till en minnesvärd resa för våra barn. 

/Planeringsgruppen/de medföljande föräldrarna 

 

 

 

Hoppas att ni alla får en trevlig helg. Vi ses igen på måndag!

 

Med vänliga hälsningar,

Johanna, Sofia och Catrin

 

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.