Tellus vecka 22

Tack för en fin kortvecka, Tellus!

 

Skolåret börjar lida mot sitt slut men än vilar vi inte och veckan har bjudit på full aktivitet. Det händer som vanligt en hel del under läsårets sista veckor så håll koll på schoolsoft och veckobrev.

 

Hejdå mister Tom

 

Arbetet med Godnatt mister Tom tog längre tid än jag först planerat. Detta är jag dock väldigt glad för då vi under veckorna som gått kommit in på många intressanta och lärorika sidospår som berikat läsningen.

De senaste veckorna har vi fokuserat på att läsa klart boken och skriva bokanalyser. Vi har haft toppenlektioner med bra fokus, tack för det alla fina Tellusar! Ni tar eget ansvar och gör riktigt bra kopplingar och analyser av det ni läser. Jag känner mig helt trygg med att skicka upp er i Ladan efter sommarlovet.

Några elever har lånat hem böcker för att läsa ikapp – kom ihåg att ta med dem till skolan igen.

 

Ny tradition – Tellus-lunch

Här kommer en hälsning från Mars-eleverna:

 

Vi har nöjet att kunna meddela att vi i år har skapat en ny tradition här på Lemshaga för eleverna på mellanstadiet. Syftet med traditionen är att skapa förståelse och storhet inför den stora prestation det är att avsluta ett stadium, i det här fallet, mellanstadiet. Det är en stor prestation och eleverna har kämpat hårt i tre hela år för att ta sig ett steg vidare här i skollivet. Detta vill vi uppmärksamma och fira ordentligt. Därför kommer vi att bygga vidare på den “middag” som Solarna (åk 9) har när de går ut, dock något modifierat för att passa oss. Tanken är densamma men det blir en lunch istället för middag. På denna lunch är det meningen att Tellusarna (åk 6) ska klä sig i sina finaste kläder och bli serverade av oss i Mars. De kommer först att få en mingelstund i klassrummet med tal och annat skoj tätt följt av en tvårätters lunch i matsalen, serverad av oss marsianer. Vår uppgift består i att förbereda, göra fint, duka, servera och städa och vi har delat upp oss i olika grupper efter önskemål. Ni kan fatta vad vi längtar tills det är vår tur nästa år…

 

Ta med en sten

 

Vi ber alla elever att ta med några släta tvättade stenar, ca 8-12cm långa, gärna flera stycken, till skolan. Detta för att vi tillsammans ska kunna göra området runt Eken ännu finare och mer kreativt. Vi ska ha stenarna den 10/6 men ta helst med dem redan under komma vecka så vi vet vilka som ev saknar innan helgen. Tack på förhand!

Städning – ta med pappkasse!

 

Nu på onsdag den 5/6 är det dags att städa ur Lillgården efter oss. Ta med en papperskasse att lägga dina saker i. Kom också ihåg att ta med eventuella hemlånade böcker till skolan!

Kommande datum

 

5/6: Städning på förmiddagen. Ta med papperskasse. Avslutningslunch 13:00 (bara elever i år 6 och pedagogerna).

6-7/6: Nationaldag + Lov

10-11/6 Schemabrytande temadagar

12/6 Tellushäng

13/6 Sommaravslutning

 

Hoppas att ni har en trevlig långhelg. Vi ses på måndag!

 

/Catrin, Julia, Malin och Niclas

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.