Tellus vecka 37

Den här veckan har varit fantastisk på många sätt med bland annat skolfoto, Retorikmatchen och Livskunskap. Vilken otrolig klass Tellus är!

Ett jättespännande projekt som arbetats med denna vecka är ”Kampen om Sverige”, ett spel som fantastiska Fredrik själv har skapat. Eleverna får utforma egna avatarer från olika historiska stånd och sedan möta historien genom dem. Inledningsvis har Dackefejden utgjort första speluppdraget – och fler är att vänta. Vi väntar med spänning! 

Eleverna i Tellus Röd har varit på Livskunskap i Ingarö kyrka där de arbetat på olika sätt med värderingsövningar. Nästa gång, nu på tisdag, är det Tellus Gröns tur! 

 

På matematiken har vi arbetat med olika talsystem, exempelvis mayaindianernas talsystem, det babyloniska talsystemet och det binära talsystemet och eleverna har varit fantastiskt duktiga. Nästa vecka väntar kunskapslogg och sedan kommer vi att inleda arbetet med kapitel 2. 

Vi fortsätter även med fredagsupplägget som presenterades i förra veckans veckobrev som inleds med tyst läsning från kl. 08:20. Viktigt är därför att eleven tar med sig en bok som den vill läsa. Om man inte hittar någon bra bok hemma, eller inte har möjlighet att besöka Biblioteket, så finns det ett fåtal böcker att låna här. 

 

(Då vi inte kan skriva ut publikt resultatet från veckans inspelning av Retorikmatchen så får ni fråga era barn hur det gick ;-).) 

Påminnelse om kommande utvecklingssamtal

Nu är det dags att boka tid för höstens utvecklingssamtal. Bokningsbara tider finns på schoolsoft.

Mötena kommer att vara digitala och om tiden ni väljer inträffar efter skoltid får ni själva välja om eleven är här i skolan tillsammans med oss eller om de är hemma tillsammans med er. Om mötet däremot äger rum under skoltid så sitter jag och eleven tillsammans.

Hela dagen den 29 september är vigd åt utvecklingssamtal vilket innebär att eleverna inte kommer att vara i skolan den onsdagen.

Vi  ber er vårdnadshavare fylla i dokumentet “inför utvecklingssamtal” på schoolsoft ett par dagar innan samtalet så att vi har chans att förbereda oss på eventuella frågor.

Eleverna förbereder sig under skoltid. Precis som tidigare är det eleverna som leder samtalet.

 

Kommande viktiga datum

21/9: Livskunskap Tellus Grön. 8.30-11.30.Eleverna börjar på plats 8.30. Mer information finns på schoolsoft.

29/9: Utvecklingssamtalsdag. Alla elever är lediga (men kopplar såklart upp sig om de har utvecklingssamtal denna dag).

20/10: Föräldramöte 18.00-19.30

 

Med det sagt, tack för en fantastisk vecka!

Varma hälsningar,

Johanna, Catrin och Sofia

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.