Tellus vecka 39

Hej alla elever och vårdnadshavare i Tellus!

 

Fredagen inleddes som vanligt med tyst läsning, behovsanpassat matematikpass och samtalsgrupper. Här kommer några bilder från förmiddagen:

 

 

 

 

Den här veckan har vi påbörjat utvecklingssamtalen och vi tackar er allihopa för de fina samtalen vi hittills haft och vi ser fram emot de samtal som äger rum nu under de kommande veckorna. 

 

Arbetet med Retorikmatchen går vidare och eleverna gör ett sådant fantastiskt jobb! Vi har precis skickat in våra slutgiltiga versioner av de nya talen och nästa fredag kommer filmteamet tillbaka till skolan för att spela in. Vilken otrolig insats av alla Tellus-elever som tillsammans arbetat fram alla dessa fantastiska tal! 

 

På matematiken den här veckan har vi inlett kapitel 2, ett kapitel som behandlar de fyra räknesätten på olika sätt. Att välja rätt räknestrategi för olika tal samt en repetition av prioriteringsregler är områden som vi hittills hunnit beröra, och ännu fler spännande områden är på ingång!

 

Idag har vi under mentorstiden haft klassråd där vi lyft frågor som eleverna sedan kommer att få föra vidare till det stora Gårdsrådet som äger rum nästa fredag. Där finns representanter, två från varje klass, från Jupiter, Mars och Tellus. Gårdsrådet har tidigare år åstadkommit flertalet fantastiska saker och vi hoppas såklart på att vi ska möta samma framgångar med just våra frågor. 

På gång:

  • På tisdag nästnästa vecka, den 12/10, äger den stora vandringsdagen rum! Detta är en heldag där vi tillsammans vandrar runt Skeviks grottor genom växlande terräng. Skoldagen inleds kl. 08:30 vid Gustavsbergs simhall och avslutas vid Pressbyrån i Gustavsbergs Centrum ca 14.30. Se till att ni har bra skor, kläder efter väder, ryggsäck och en rejäl matsäck med en stor dricka. För mer information, se Schoolsoft. 
  • Skolsköterskan Judith kommer snart att börja kalla eleverna till hälsosamtal. Dessa samtal är ca 15-20 minuter långa och syftar till att se till att våra elever mår så bra som möjligt. Samtalen kommer att pågå från och med nu fram till höstlovet. 

 

 

Viktiga datum: 

12/10 – Vandring

13/10 – Skolan stänger 13:00, men de som är med och spelar in Retorikmatchen kommer att vara kvar till senast 15:00. Mer information om detta meddelas inom kort!

20/10 – Föräldramöte 18:00-19:30

1-5/11 – Höstlov

 

Ha en fantastisk helg och tack för en fin vecka!

Varma hälsningar,

Johanna, Catrin och Sofia

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.