Tellus vecka 41

Vilken härlig, fullspäckad, vecka!

 

Den här veckan har vi fått möjlighet att spendera hela tisdagen i skog och mark. Vi vandrade ca 1 mil över stock och sten och besökte bland annat Skeviks grotta. Vi hade otrolig tur med vädret och fick möjlighet att fika lite i solen till och med! 

 

Retorikmatchen

Retorikmatchen har varit här och filmat igen. Precis som tidigare får vi inte skriva publikt hur det gick, men fråga gärna era barn! 😉 

 

Matteprov 29/10

Fredagen innan höstlovet kommer terminens första matteprov äga rum. Provet kommer att beröra hela kapitel 1 samt kapitel 2 till och med lektion 13. Det kan vara en god idé för eleverna att ta med sig boken hem redan nu, alternativt göra uppgifter på nok.se, som ett led i att börja förbereda sig. Ett tips är att börja gå igenom de första delarna i kapitel 1 redan nu för att sedan arbeta sig framåt. De sista dagarna innan proven är skönt att viga endast åt de sista lektionerna i kapitel 2. Ett annat tips är att nyttja läxhjälpen som äger rum varje torsdag kl. 15:00-16:00 Hjälp gärna eleverna att komma ihåg att ta med sig boken tillbaka till skolan om de tar med boken hem! 

 

Föräldramöte 20/10

Vi har bestämt oss för att ha föräldramötet fysiskt här i Lillgården. Mötet börjar kl 18.00. Om klassföräldrar är intresserade av att ordna fika och sälja till klasskassan innan mötet är detta möjligt. Hör av er till oss i så fall!

 

Vaccination Covid-19

Alla elever 12-15 år erbjuds vaccin mot covid -19. Om ditt barn ska ta vaccinet här i skolan behöver du lämna in samtyckes-blankett och hälsodeklaration. Mer information samt blanketterna finns på schoolsoft. Vi mentorer har också utskrivna kopior om någon inte har skrivare och behöver i pappersformat. Blanketten ska vara inlämnad senast på onsdag nästa vecka.

Vaccinationer kommer förmodligen äga rum strax efter höstlovet.

 

Läxor och prov

Nu när vi så smått börjat närma oss höstlovet är det många ämnen som har avstämningar och prov. Håll koll på schoolsoft så att du kan planera ditt pluggande.

 

Klubben hälsar

Dags att fylla i tider för höstlovet!

På höstlovet (v.44) är Fritids- och Klubbenverkamheten öppen mellan den 2 till 5 november för de elever som har fritids/klubbenomsorg.

För att vi ska kunna fördela personalen behöver vi att ni fyller i närvarotider i Schoolsoft. Vill ni vara lediga skriver ni ledigt i kommentarsfältet.

Alla elever som har ifyllda tider räknas som närvarande. De som inte har ifyllda tider räknar vi som lediga.

Vi vore tacksamma om ni fyllde i detta så snart som möjligt.

 

Viktiga datum

18/10 – Sista dagen att lämna in vaccin-blankett

20/10 – Föräldramöte på plats i Lillgården kl 18:00-19:30.

1-5/11 – Höstlov

 

 

Ha en fantastisk helg och tusen tack för en fin vecka!

Varma hälsningar,

Johanna, Catrin och Sofia

En kommentar

Kommenteringen är stängd.